Na območju tako imenovanega prvega tarifnega razreda, to je v samem središču Ljubljane, bo po novem potrebno plačati parkirnino že ob 7h zjutraj. Foto: MMC RTV SLO
Na območju tako imenovanega prvega tarifnega razreda, to je v samem središču Ljubljane, bo po novem potrebno plačati parkirnino že ob 7h zjutraj. Foto: MMC RTV SLO

Na območju tako imenovanega prvega tarifnega razreda, to je v samem središču Ljubljane, bo po novem treba plačati parkirnino od 7.00 do 19.00. Do zdaj je veljalo, da se parkirnina zaračunava od 8. ure zjutraj naprej.

Na parkiriščih Tivoli 1 in Tivoli 2 se plačljivi čas parkiranja podaljšuje z 20. na 22. uro. Na parkirišču sanatorij Emona, neposredno ob stavbi RTV-ja, pa se uvaja plačljiva nočna tarifa.

Po novem bodo urejena, oziroma plačljiva še nekatera druga parkirišča v Ljubljani, pravi vodja mestnega oddelka za gospodarske dejavnosti in promet David Polutnik: "Na novo bomo uredili parkirišča na Metelkovi ulici nasproti zdravstvenega doma, na Dolenjski cesti pri strelišču, na Slovenčevi ulici in v Tacnu. Vsa ta parkirišča bodo prišla pod ingerenco, da postanejo plačljiva parkirišča."

Mestne oblasti naj bi se po lastnih besedah za to odločile, ker tako želijo prebivalci, naveličani divjega parkiranja. Vse skupaj pa bo v mestno blagajno naneslo za okoli 120 tisoč evrov več prihodkov kot zdaj. Mnogi bodo spomladi svoje avtomobile raje pustili doma, saj se bodo nadaljevala dela, pa ne le na Gosposvetski cesti.

"Ko bo vreme dopuščalo, bomo začeli urejanje na Dalmatinovi ulici. Terminski načrt dokončanja je v poletnih mesecih, najpozneje v avgustu," pojasnjuje Polutnik.

Govori se tudi o možnosti popolne zapore Gosposvetske ceste do končanja del, kar pomeni, da osebni avtomobilski promet na tem območju do konca poletja praktično ne bo mogoč.