Bo namesto parkirišča le začel rasti spodoben potniški center? Foto: BoBo
Bo namesto parkirišča le začel rasti spodoben potniški center? Foto: BoBo


Vlagatelj iz Južne Afrike je po besedah Jankovića projekt Emonika kupil od Trigranita, predstavniki sklada pa so se skupaj s predstavniki Slovenskih železnic že oglasili v mestni hiši.
Za koga gre, ni želel razkriti, je pa direktor Slovenskih železnic (SŽ) Dušan Mes za portal Siol.net potrdil, da se že pol leta pogovarjajo z naložbenim skladom Prime Kapital, ki sta ga ustanovila Južnoafričan Martin Slabbert in Romun Victor Semionov, sedež pa ima v Bukarešti.

Čakajo na dovoljenja
Poleg Emonike bodo letos po županovih besedah stekli še štirje projekti. Prvi je, predvidoma februarja, prodaja trgovskega dela Stožic, še vedno pa se čaka na dovoljenje agencije za okolje za Plečnikov stadion (Joc Pečečnik si še vedno želi izpeljati projekt, je dodal) in več kot 30 milijonov evrov vredno garažno parkirno hišo pod osrednjo ljubljansko tržnico. Zaradi pomanjkanja denarja pa je vprašanje, kaj bo z gradnjo pokritega bazena Ilirija.

V Ljubljani je po besedah župana vse več tudi zasebnih naložb. Trenutno je zasebnih tujih naložb v Ljubljani za skupaj 500 milijonov evrov. Pri tem je izpostavil gradnjo hotela Intercontinental Ljubljana na Bavarskem dvoru, gradnjo večnamenskega nepremičninskega kompleksa na zemljišču nekdanjega Kolizeja, predvidena je gradnja Ikee, tu pa sta še Logistični center ob Letališki cesti in Spar v Šiški.