Lokalne novice
(6)
kolo
Čeprav ciljajo predvsem na turiste, upajo, da bodo tudi domačini pogosteje avtomobile pustili doma in se na pot odpravili s kolesom. Foto: BoBo

Dodaj v

Prva večja izposojevalnica električnih koles v Mariboru

Ciljajo predvsem na turiste
24. marec 2018 ob 16:57
Maribor - MMC RTV SLO, STA

V Mariboru so v prostorih Zadruge BikeLab na Gosposki ulici odprli prvo večjo izposojevalnico električnih koles, vseh 15 je prispevalo podjetje Oven Elektro Maribor, ki je razvilo tudi posebno aplikacijo za najem koles.

Izposojevalnica, poimenovana OVeNtura, je na Gosposki ulici 11 v središču Maribora. Uporabnikom je na voljo 15 koles, ki si jih bodo lahko izposodili s pomočjo posebne aplikacije. Ta bo uporabnikom nudila tudi štiri turistične pakete, ki vodijo po poteh mesta Maribor, pa vse do Ptuja.

Projekt izvajajo v sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor Pohorje ter zadrugo BikeLab. Ta bo izvajala celovito oskrbo in nadzor nad izposojo koles, naloga zavoda pa je promocija izposojevalnice in skrb za celovitost ponujenih turističnih paketov.

Kolesa imajo 60 kilometrov dometa
Ura izposoje kolesa stane štiri evre, celodnevni najem pa od osem do 14 evrov, odvisno od paketa. Kolesa imajo 60 kilometrov dometa, kar omogoča tudi izlete zunaj mesta. "Hitrost je 25 kilometrov na uro. Kolesa so v tem segmentu vrhunska in kot prvi ponudnik na tem področju računamo na dober rezultat," je v izjavi za medije ob odprtju izposojevalnice povedal direktor podjetja Miroslav Prešern.

Podjetje Oven Elektro Maribor se sicer ukvarja s proizvodnjo elektrike in obnovljivimi viri energije. "V podjetju se zavedamo, da je treba obstoječe storitve nenehno nadgrajevati. Zato je naš cilj razvijati storitve, ki bodo uporabnikom nudile nekaj več, hkrati pa doprinesle napredek, tako v razmišljanju posameznikov kot v razvoju naših storitev. Odprtje prve izposojevalnice električnih koles je tako le uvod v predstavitev in lansiranje celovite palete storitev v letu 2018," je še povedal direktor.

Sa. J.
Prijavi napako
Komentarji
PikiMiki
# 24.03.2018 ob 19:00
@kohar38
No še vedno je kolo na elektriko bolši kot pa avto. Sploh pa če se hočeš peljati nad 25km/h moraš poganjat, tudi da se motor sploh užge moraš v večini primerov poganjat. Tako da govoriš neke neumosti. Po večini so vsaj po mojem mnenju ta kolesa tako ali tako najbolj primerna za starejše ljudi, ki jim že zdravje malce peša. Nam, ki smo še malce ni problem da se do vrha hriba pripelješ, kakšnim starejšim z znucanimi koleni je pa to že kar podvig če ne že nemogoče.
Bivši uporabnik
# 24.03.2018 ob 19:40
S kolesom na elektricno energijo lahlk veliko vec prekolesaris, pomaga pri gonjenju v hrib itd. Z navadnim kolesom tako lahko npr prekolesaris nekaj km po Pohorju, z električnim pa veliko več, ne da bi se zelo utrudil.

Sam se držim klasike, ampak iz vidika premagovanja razdalje je elektricno kolo lahko super izbira sploh za turiste, ko je vcasih potrebno v enem dnevu vse videti.
xerces8
# 20.05.2018 ob 13:07
www.oventura.si pa je od nekega SP na drugem koncu Slovenije.
Odličen marketing.
iconaan
# 25.03.2018 ob 09:55
Kohar, da tebe prehitijo!
PikiMiki
# 24.03.2018 ob 19:01
*ki smo še malce mlajši
kohar38
# 24.03.2018 ob 18:11
zakaj bi imel kolo na elektriko. torej kolo za debeluhe?
Kazalo