Že pred dvema letoma ob zamenjavi takratnega ravnatelja zaposleni v osnovni šoli Majšperk s tamkajšnjo občino niso našli skupnega jezika glede najprimernejšega kandidata za ta položaj. Foto: Danijel Poslek
Že pred dvema letoma ob zamenjavi takratnega ravnatelja zaposleni v osnovni šoli Majšperk s tamkajšnjo občino niso našli skupnega jezika glede najprimernejšega kandidata za ta položaj. Foto: Danijel Poslek

Že pred dvema letoma ob zamenjavi takratnega ravnatelja zaposleni v osnovni šoli Majšperk s tamkajšnjo občino niso našli skupnega jezika glede najprimernejšega kandidata za ta položaj. Zgodba se je ponovila tudi zdaj, ko se ravnateljica Danica Lorber upokojuje, občina pa je po končanem razpisu kot najprimernejšega kandidata ocenila Rajka Jurgeca, večina staršev in zaposleni na šoli pa so izbrali Jožeta Veleca. Ta je sinoči tudi uradno postal nov ravnatelj. "Jože Velec ni bil član kolektiva in bo lahko pristopil k delu neobremenjeno, pozitivno naravnan. Pričakujem, da bomo delali vsaj tako dobro kot zdaj, mogoče še boljše," o izbiri pravi predsednica sveta zavoda Tatjana Peršuh.

Osnovna šola Majšperk ima od sinoči tudi uradno novega ravnatelja, a tako kot pred dvema letoma tudi tokrat občina in zaposleni na šoli niso našli skupnega jezika glede novega vodstva.

Da je izbira novega vodstva šole v Majšperku povezana tudi s pritiski, je sinoči razkril Martin Železnik, sicer kot zaposlen na šoli tudi član sveta zavoda. "Meni se je med odločanjem o podpori telefon skoraj vžgal. Zato sem med tehničnimi zaposlenimi izvedel volitve in največ glasov je dobil Velec," pripoveduje Železnik.

Zaposleni so torej večinsko podprli Veleca, enako so se odločili tudi starši otrok, ki imajo v svetu zavoda osnovne šole tri predstavnike. A eden izmed njihovih predstavnikov, Tomaž Galun, ni glasoval v skladu z večinsko voljo staršev. Zakaj? "Zato, ker je Rajko Jurgec šolo vodil 15 let in bi potreboval najmanj časa, da bi se vpeljal nazaj. Izbira gospoda Veleca pa pomeni dve ali tri leta prilagajanj na sistem, saj tudi nikoli ni delal v osnovnem šolstvu, kar je za moje pojme tudi ena izmed negativnih lastnosti," je svoj glas, ki ni sledil večinskemu mnenju staršev, obrazložil Galun.

Na koncu so člani sveta zavoda vendarle dokončali postopek izbire, seznanili so s pozitivnim mnenjem ministrstva in Jožeta Veleca imenovali na čelo šole. Kljub temu, da so z občino še vedno na povsem različnih bregovih, pa si predvsem zaposleni na šoli želijo, da bi tudi na tem področju zavel nov veter in bi se sodelovanje izboljšalo.

A zgodba o imenovanju ravnatelja v Majšperku bo očitno še nekaj časa odmevala. Za to bo, kot vse kaže, poskrbel neizbrani kandidat Jurgec, ki preko odvetnika zdaj zahteva, da mu svet zavoda izroči vse zapisnike in tonske posnetke svojih sej v preteklih osmih letih. Kaj bo z njimi počel za zdaj - razen njega - ne ve nihče.