V prihodnjih tednih bo družba objavila tudi dva javna natečaja, za izbor t. i. zaposlitvenih agencij in za izbor zunanjih pogodbenih podjetij. Foto: BoBo
V prihodnjih tednih bo družba objavila tudi dva javna natečaja, za izbor t. i. zaposlitvenih agencij in za izbor zunanjih pogodbenih podjetij. Foto: BoBo


Takšno zanimanje za razpis je pričakovano. Tudi na siceršnje razpise za delo v Luki Koper se prijavi veliko več interesentov, kot je prostih mest. Zdaj jih je bilo na voljo 307, prijav pa je več kot 5.000. Ker želi Luka s tem rešiti problematiko delavcev pri Izvajalcih pristaniških storitev (IPS), je bilo pričakovano, da se za razpis zanimajo delavci, ki jih zdaj zaposlujejo prav IPS-ji.
Samo Veble iz Sindikata žerjavovodij pomorske dejavnosti z ramo ob rami pravi, da so pomagali delavcem pri izpolnjevanju obrazcev. "Nekateri so se na nas obrnili zaradi jezika, drugi zaradi tehničnih vprašanj, kaj pride v poštev pri kvalifikacijah itd. Vsem, ki so se obrnili na nas, smo pomagali pri izpolnjevanju obrazcev."
Razpis je bil odprt za vse, Luka Koper je delovna mesta predstavila tudi Zavodu za zaposlovanje. Kot pravi direktorica območne enote Nevenka Bandelj, so povabili vse, za katere vedo, da izpolnjujejo pogoje, tudi delovne izkušnje v pristanišču. "Vsi, ki so tisti dan, ko je bila predstavitev, vedeli, katera mesta jih zanimajo, so dobili od nas napotnico. Izdali smo 114 napotnic."
Kadrovsko službo Luke Koper torej čaka obsežen izbor. Dve podjetji, ki sta zdaj IPS-ja, pa sta že registrirali Agencijo za posredovanje kadra. Luko namreč čaka še izbor Agencij in Zunanjih pogodbenih podjetij.