Za ŠC-jem Pohorje je bilo katastrofalno leto. Foto: BoBo
Za ŠC-jem Pohorje je bilo katastrofalno leto. Foto: BoBo


Po besedah predstavnice zaposlenih v Športnem centru (ŠC) Pohorje (sindikata sicer nimajo), Nataše Šeneker, še vedno čakajo na sestanek z županom Andrejem Fištravcem. Ta je delavce že v petek pozval k strpnosti. Želi si, da bi delavci na problematiko gledali bolj široko, občina pa je zagotovo med tistimi, ki želi pomagati pri rešitvi podjetja.

Na Mestni občini Maribor (MOM) so po besedah Šenekerjeve zaposlenim, ki so z izjemo vodstvenega kadra namesto aprilske plače prejeli po 250 evrov akontacije, ponudili denarno pomoč, a za zdaj še ni jasno v kakšni obliki. Sprva so govorili o pomoči v obliki bonov ali plačila položnic, a so zaposleni vztrajali pri denarju in hkrati zahtevali pisno zagotovilo glede plač.

Po njenih informacijah je neki dokument menda podpisan, a podrobnosti delavcem za zdaj niso znane. "Del ljudi zahteva izplačilo že v torek, del pa jih je pripravljen počakati še do naslednjega tedna," je opisala razmere med zaposlenimi in dodala, da niti zaposleni niti vodstvo propadajočega podjetja niso preveč navdušeni nad predlogom MOM-a o delitvi na hotelski in žičniški del, pri čemer bi zadnjega v upravljanje prevzelo javno podjetje Marprom.

Dnevno sestanki
"Takoj, ko bodo stvari dorečene, kar pričakujemo, da bo v zelo kratkem času, bomo o tem samoiniciativno obvestili javnost. Vljudno apeliramo na vsestransko razumevanje, saj resnično intenzivno, na dnevni bazi na to temo sestankujemo in se dogovarjamo z različnimi tako in drugače vpletenimi," so zapisali na MOM-u.

Da bi dolgoročno rešili težave ŠC-ja Pohorje, ki upravlja tako hotele kot žičniške naprave na Mariborskem Pohorju, je mestna občina DUTB-ju pred časom že poslala deset milijonov evrov vredno nezavezujočo ponudbo za odkup podjetja, a dogovora do zdaj niso sklenili.