Foto: MMC RTV SLO/BoBo
Foto: MMC RTV SLO/BoBo

V obdobju od 4. marca do vključno 10. marca je bilo na portalu oddanih 18.406 komentarjev, od tega skupno zbrisanih (neposredno in pod nadzorom) 1.478.

Zloraba pooblastil tudi v primeru Andreja Magajne?
Sedmim policistom grozi izredna odpoved
Policistom grozi odpoved, sindikat napovedal boj
Policisti bodo imeli še možnost zagovora
Odpuščenih bo sedem policistov
Odziv sindikata policistov na zadevo Koprivnikar
Sindikat policistov potrdil dopisovanje
Sindikat potrdil pogovore policistov
Pogajanja vlade in policistov se nadaljujejo
Kdo bo odgovarjal za lov na Koprivnikarja?
Razkritja v anonimnem pismu dvigujejo prah
So policisti grobo zlorabili svoja pooblastila?
Policisti se branijo očitkov

Ministra Koprivnikarja so policisti ustavili novembra lani, ko se je ponoči vračal s koncerta svoje rockskupine v Škofji Loki, in opravili alkotest. Na kranjski policijski upravi so interno preiskavo uvedli že neposredno po dogodku, ko so se začeli pojavljati sumi, da ustavitev ministra ni bila naključna.

#MMCdebata
MMC-debata je rubrika, v kateri na MMC-ju vsak teden izpostavljamo najboljše oziroma najodmevnejše komentarje uporabnikov našega portala.

Zaradi načrtovane prometne kontrole nad ministrom Koprivnikarjem so na policiji uvedli postopek izredne odpovedi sedmim policistom, med njimi predsedniku sindikata policistov Zoranu Petroviču. Prvi mož policije Marjan Fank je pri tem poudaril, da takšnih ravnanj, kot so si jih privoščili vpleteni policisti, ne more dopuščati.

Mojega kolega so pred destletjem policisti vsakic ustavili, ko je sel mimo patrulje, ki je bila slucajno skoraj vedno, ko je sel s popldanske sluzbe domov. In je vedno pihal. Razlog? Lokalnemu policistu je bila vsec njegova punca... :)

— krosnjar 2016-03-01 12:24:55

Zanimivo, da bankirje, menedžerje in politike in župane, ki zlorabljajo položaj in kradejo javni denar, in povzročajo milijardne luknje, nikoli ne doleti kazen. Celo nagradi se jih.
To je naša pravno podmazana 'država'.

— Sebastjan666 2016-03-02 14:13:51

Predstavljajte si, da vaš znanec s katerim se ne razumete prav dobro naroči pri policiji hišno preiskavo brez preiskovalnega sodnika ali da vas zaustavljajo v prometu kar po nareku soseda ali koga drugega s katerim ste si izmenjali par grobih besed, ipd. Še več, kot v tem primeru, policija bi tudi aktivno sodelovala v želji po storjenem prekršku, najprej vam da celo piti tak podmuklo preko 'agentov', potem pa pihat :))

Manjka kulture pri nas, evropske kulture, kjer se res obsodi kaznivo dejanje ne glede na to kdo ga je storil. Levi, desni ali policija, ni važno, pred zakonom bi morali biti vsi enaki. Pa nismo, ker jim to dopuščate volilci.

— Primus Rochwald 2016-03-02 15:02:04

Podpiram izboljšanje delovnih razmer policistov, ampak to je pa nedopustno. Če na tak način ustavijo ministra jih bo še mogoče doletela kakšna kazen, če pa bi se to zgodilo navadnemu državljanu, pa dvomim, da bi sploh prišlo do bilokakšnega postopka.

— MYX8 2016-03-02 15:09:56

Čez eno leto pa vsi nazaj v službo s plačami za nazaj z obrestmi

Vemo kako to pri nas gre

— Rok Praznik 2016-03-09 08:28:43

Takih stvari še v komunizmu niso počeli. Popolnoma nedopustno. Ne gre se za pravico ali ne pravico ustaviti. Gre se za to da so nekoga ustavili samo zato ker jim niža plače, gre se za to da so javno limali njegovo registrsko tablico. A če se zamerim policajem bom tudi jaz takole ustavljen samo zato ker pač nekomu nekaj ne paše? sramota, grozljivo izkoriščanje institutov pravne države

— juk 2016-03-01 12:17:19

Koprivnikar tudi meni gre na živce, ampak to še ni razlog, da bi o njem lagal ali mu skušal škodovati. Policijski sindikat se je pa sam diskreditiral. Če niti policisti ne spoštujejo zakonov in delujejo kot neka tajna združba, smo v tej državi končali. Zadnji naj ugasne luč.

— Mikita 2016-03-01 14:18:56

Način in nivo njihove komunikacije sta taka, da res ne morem verjet, da se lahko kdorkoli postavi na njihovo stran. Kdorkoli...

Srednje policijske šole v Tacnu ne bi smeli zapreti. Zdaj sita nekako ni več, za policista gre lahko skoraj vsak profil. Vmes je zagotovo veliko takih, ki se jim v dotičnem primeru očitana dejanja ne zdijo sporna. Kar je precej hud riziko.

— tanj 2016-03-09 09:04:22

Čudi me, da Zver v EU parlamentu še ne nosi majice z napisom "V Sloveniji tepejo policaje".

— Celine 2016-03-09 09:42:52

Celine
# 09.03.2016 ob 09:15
A si predstavljate, da bi Gorenaka ustavili? Kakšen POMP bi bil to!! In to pred sodiščem!


Do sedaj bi bilo že vloženo nekaj interpelacij, govorilo bi se o udbovskih metodah v policiji, ne izključujem, pa niti zborovanj pred notranjim ministrstvom ali celo pred parlamentom na katerih bi kričali po pravni državi.

— direndaj 2016-03-09 09:45:58

"V nasprotju z večino vas na forumu sem tokrat na strani teh policistov. Ne ker bi mislil, da so naredili prav (tega ne mislim), ampak ker je kazen povsem nesorazmerna in ker je oblast še enkrat dokazala svojo brezobzirnost. "

Policisti imajo posebna pooblastila, da lahko vzdržujejo javni red in mir ter varujejo življenja ljudi. Pooblastila so najvišja vrednota in orodje, ki jih mora vsak policaj najskrbneje uporabljati z namen, zaradi katerega so mu podeljena. Zloraba policijskih pooblastil za namen sindikalnega boja (ali kakšne druge osebne koristi) je absolutno neupravičljiva in mora biti najhuje sankcionirana.

To so postulati pravne države. Ki jih ne ovrže misel, da je oblast pokazala brezobzirnost ali ker pravna država drugje ne funkcionira kot bi morala. Edino kar gre grajati je, da v drugih primerih država ni tako odzivna in rigorozna. Začenši s sankcioniranjem ministrov, ki so prejemali neupravičen dodatek. Ampak nehajmo pa že enkrat slaba dejanja opravičevati s slabimi dejanji drugih oseb.

— Binder Dandet 2016-03-09 09:55:19

Kdaj se bo našel pri nas kdo, ki bo rekel: sori, naredil sem napako, odstopam? In dostojanstveno odšel.

— asap 2016-03-10 17:38:51

Veliko forumašev očitno ne razume, za kako resno kršitev policijskih pooblastil gre. Ne, ne gre za to, da so ustavili "veljaka". Gre za to, da je sindikalist zlorabil resna policijska pooblastila za, recimo temu, milo obliko ustrahovanja. Podobno, kot če bi zdravnik malček pregloboko zarezal, ko bi imel na operacijski mizi ministra, ki mu ne bi bil po godu, Frajerji, ki so bili udeleženi, morajo absolutno biti odpuščeni, ker ne razumejo bistva svojega dela.

— thymiann 2016-03-02 14:49:01

Dejansko je peščica policistov zabila žebelj v koleno vsem policistom... Na tak način izgubljajo podporo javnosti da si zaslužijo boljšo plačo... To je bil pa glavni AS pri pogajanju z državo

— nelon 2016-03-01 12:48:43

V obdobju od 4. marca do vključno 10. marca je bilo na portalu oddanih 18.406 komentarjev, od tega skupno zbrisanih (neposredno in pod nadzorom) 1.478.

Zloraba pooblastil tudi v primeru Andreja Magajne?
Sedmim policistom grozi izredna odpoved
Policistom grozi odpoved, sindikat napovedal boj
Policisti bodo imeli še možnost zagovora
Odpuščenih bo sedem policistov
Odziv sindikata policistov na zadevo Koprivnikar
Sindikat policistov potrdil dopisovanje
Sindikat potrdil pogovore policistov
Pogajanja vlade in policistov se nadaljujejo
Kdo bo odgovarjal za lov na Koprivnikarja?
Razkritja v anonimnem pismu dvigujejo prah
So policisti grobo zlorabili svoja pooblastila?
Policisti se branijo očitkov