Marjan Šarec in Luka Mesec. Foto: BoBo/Borut Živulović
Marjan Šarec in Luka Mesec. Foto: BoBo/Borut Živulović
Spet pogajanja šesterice
Šarec začel pogajanja z Levico
Prvi poskus oblikovanja koalicije med LMŠ-jem in Levico
LMŠ se trudi sestaviti koalicijo
Prvi sestanek LMŠ-ja in Levice v četrtek
Stranke presenetile s pozivom NSi-ju
Tonin: NSi ne bo ovira za pogajanje petih strank z Levico
Peterica bo NSi čakala do ponedeljka
Koalicija petih vabi Levico na pogajanja
Pogovor s predsednikom Borutom Pahorjem

Predsedniki peterice sredinskih strank so v četrtek začeli koalicijske pogovore z Levico. Tako v LMŠ-ju kot Levici priznavajo, da so vsebinska razhajanja med njimi velika in bo v pogajanja treba vložiti precej napora.

A so po njihovem mnenju pogovori smiselni, zato se bodo poskusili v dobrem tednu dni uskladiti o vsebini koalicijske pogodbe.

Jojoj..ko Slovenija vec ni pomembna, samo da ostanemo na oblasti..

— zorozoro 2018-07-26 07:47:37

Kdo bo pa za finance in podjetništvo skrbel....Upam, da ne samo sociologi, filozofi in tipi podobnega kova.

— Bahami 2018-07-20 14:28:17

Prav zanimivo bo gledati to komedijo, burlesko. In zdaj bodo zavoljo Levice preprosto na glavo obrnili dosedanja programska izhodišča. Tu se vidi, da se jim gre samo za vladanje in stolčke, koalicijsko pogodbo lahko prilagajajo levo ali desno po potrebi, kakor zapiha, ker je program dejansko sekundarnega pomena. Ne predstavljam si, da bi koalicija, v kateri bo trojček SMC-SD-Desus (ki je že enkrat razpadel), LMŠ in SAB ter Levica (!) zdržali dlje kot kakšno leto, dve. To bo zafurano obdobje za Slovenijo. Smiselna bi bila nekakšna uravnotežena koalicija, v kateri ne bi bilo SD-ja, Desus-a, Levice in seveda Jelinčiča, vse drugo ne pelje nikamor, v najboljšem primeru v životarjenje.

— GoodFella 2018-07-24 08:08:27

Ko gre za oblast, se pozabi na načelnost.

— Zoro27 2018-07-25 13:36:52

Za dosego cilja bo vložen ves napor
Za pogajalsko mizo so najprej sedli predstavniki LMŠ-ja in Levice, ki so se jim pozneje pridružili tudi predsedniki SD-ja, SMC-ja, SAB-a in DeSUS-a, ki si pod okriljem predsednika LMŠ-ja Šarca prizadevajo za oblikovanje koalicije. "Smo v fazi, ko lahko rečemo, da gre za začetek pogajanj šestih strank," je po srečanju v izjavi za medije dejal Šarec. Sestanek je po njegovih besedah pokazal, da so pogovori med njimi smiselni in se vsi strinjajo z začetkom pogajanj. "Če bi danes ugotovili, da smo tako narazen, da nima smisla, bi šli vsak svojo pot," je dejal Šarec. Ker pa tega niso ugotovili, bodo vložili ves napor za dosego cilja, torej oblikovanje vlade, pri čemer računajo na drugi krog iskanja kandidata za mandatarja za sestavo vlade.

Politična driblanja jao jao...namesto da bi prišlo do trdne vlade in bi se lotili problemov ter pomagali ljudem: zdravstvo, pokojnine, davki, brezposelnost, nlb, arbitraža, ....

— montebuba 2018-07-24 07:55:28

To je ono, ni vazno kdo je z mano, vazno je da sem jaz ! hahaha, nic grem si pocasi neko drzavljanstvo probat zrihtat nekam, preden ta drzava cisto propade.

— Brane Neuhold 2018-07-20 14:35:34

Prava Levica, nebi NIKOLI, ampak res NIKOLI sestavljala koalicije s Šarcem!

— sportivko 2018-07-24 08:08:19

Levica bo mojem mnenju ne bo vstopila v vlado, bo pa dajala tiho podporo sredinski Šarčevi vladi,
seveda bo pogoj za to, da se bo program uskladil.

— Aljaž Matvoz 2018-07-25 13:43:48

Kritika Levice na osnutek pogodbe
V Levici so sicer predvsem izrazili kritiko osnutka koalicijske pogodbe, ki so jo od LMŠ-ja prejeli v sredo, saj se z nekaterimi vsebinami absolutno ne strinjajo. Menijo, da je fiskalno nevzdržna, saj ne vsebuje prihodkovnega dela, pač pa le kup nepotrebnih odhodkov, kot so povišanje sredstev za vojsko. "V zelo kratkem obdobju se moramo uskladiti za precej drugačno koalicijsko pogodbo," je poudaril. O kadrovskem razrezu potencialne prihodnje vlade se po njegovih besedah danes niso pogovarjali, saj je zanje predpogoj vsebinska usklajenost. Le v takšnem primeru bi namreč lahko prevzeli odgovornost za sodelovanje v vladi, je poudarilo prvo ime Levice Luka Mesec.

Šarec ima usklajeno koalicijsko pogodbo z NSi za katero pravi, da je dobra. Zdaj bo z našimi karizmatičnimi levičarji napisal novo pogodbo, ki bo čisto nasprotje sedanji. In bo izjavil, da je sedaj nova koalicijska pogodba še boljša.
Only in Bananastan :)

— The Matrix 2018-07-24 08:13:18

Desna stranka, leva stranka, sploh ni važno. Sam da sestavimo neko vlado, da ni JJ, program in vsebina sta pa sedmega pomena ...

— intelekt 2018-07-20 15:11:27

Me zanima, če je Pahor tako zavlačeval, ko je on sestavljal vlado.

— MitjaM 2018-07-24 08:03:00

Pravilno, dobro se izpogaji Levica! Računamo nate!

— dobersvet 2018-07-25 13:35:18

Spet pogajanja šesterice
Šarec začel pogajanja z Levico
Prvi poskus oblikovanja koalicije med LMŠ-jem in Levico
LMŠ se trudi sestaviti koalicijo
Prvi sestanek LMŠ-ja in Levice v četrtek
Stranke presenetile s pozivom NSi-ju
Tonin: NSi ne bo ovira za pogajanje petih strank z Levico
Peterica bo NSi čakala do ponedeljka
Koalicija petih vabi Levico na pogajanja
Pogovor s predsednikom Borutom Pahorjem