Ameriški predsednik Donald Trump je Pjongjangu sporočil, naj bo
Ameriški predsednik Donald Trump je Pjongjangu sporočil, naj bo "zelo, zelo živčen", če bo kaj storil ZDA. Foto: Reuters
Trump Severni Koreji sporoča, da je orožje pripravljeno
Pjongjang razjezila Trumpova grožnja
Trump grozi Severni Koreji
Severna Koreja vztraja pri napadu na Guam
Razmere na Korejskem polotoku se zaostrujejo
Pjongjang grozi z napadom na Guam
Nove napetosti na Korejskem polotoku
Pjongjang: Sankcije so kršitev suverenosti
Sprejete nove sankcije proti Severni Koreji
Obletnica prve uporabe atomske bombe v vojni

Severna Koreja je sporočila, da bo načrt za izstrelitev štirih raket srednjega dosega v vode blizu ameriškega tihomorskega otoka Guam predstavila v nekaj dneh. Ameriški predsednik Donald Trump je medtem Pjongjangu sporočil, naj bo "zelo, zelo živčen", če bo kaj storil ZDA.

#MMCdebata
MMC-jeva debata je rubrika, v kateri na MMC-ju vsak teden izpostavljamo najodmevnejše komentarje uporabnikov našega portala.

Severnokorejska vojska trdi, da bo imela celovito akcijo napada na Guam pripravljeno do sredine avgusta, nato pa bo načrt predstavila voditelju Kim Džong Unu, ki ga bo moral odobriti. "Rakete bodo preletele 3.356 kilometrov v 1.065 sekundah in bodo padle v vodo 30-40 kilometrov stran od Guama," je dejal vojaški poveljnik Kim Rak Gjom.

Na svetu ratuje vse preveč predsednikov držav, ki so umsko na stopnji razvajenega otroka.

— kvisko75 2017-08-10 07:47:11

USA potrebuje vojno, ker edino tako lahko tiskajo denar. Pa še Nato stane in bodo pokasiral od zaveznic. Pa še prodaja orožja se bo povečala. A mislite, da Ameri rožljajo z orožjem zaradi ljubezni do ostalega sveta!?

— Celine 2017-08-10 08:33:44

Če USAvci streljajo nedaleč od S.Korejske meje zakaj ne bi S.Korejci ob njihovi.
Svet naj bo enak za vse.

— pripet 2017-08-10 07:46:39

Jaz se teh korejcev ustrašim,že ko slišim bralce poročil na TV.......

— STANE 2017-08-10 10:01:22

Trump še zaostril besedni dvoboj
Ameriški predsednik Trump je nato v petek še zaostril besedni spopad med ZDA in Severno Korejo. Tvitnil je, da imajo ZDA že pripravljeno orožje, če bo Severna Koreja ravnala nespametno. "Vojaške zmogljivosti so zdaj nameščene, namerjene in nabite, če bo Severna Koreja ravnala nespametno. Upam, da bo Kim Džong Un našel drugo pot," je tvitnil Trump. Severna Koreja ga medtem obtožuje, da je Korejski polotok zaradi njega tik pred jedrsko vojno, poroča BBC.

Mir se ne izplača, mir ni dober za biznis.

— Jan 2017-08-10 23:52:59

Kaj Americani mislijo da vse te bombe, rakete, kemija nic ne vplivajo na tanko rodovitno skorjo nasega Planeta ? Koliko ran bo se potrebno, da jo povsem unicijo ? Zakaj vedno znova in znova unicujejo Zemljo? ljudje se izselijo kot begunci, migranti, prebezniki ...zaradi terorizma.Drzavo jim pa preluknajo.Kdo je tukaj nor?

— samogledam 2017-08-10 07:58:35

To je predstava za rajo oz. preusmerjanje poroznosti....

Bolj je treba biti pozoren na tiste rabote v ozadju. Ponavadi v ZDA v "takšnih časih" sprejemajo čudne zakone v vezi vojske, proračuna, bank, spleta, poseganja v človekove pravice, zdravil,...

— Grega 2017-08-10 07:52:25

Moj oči, tvoj oči... jao kera otročad se igra s svetom.

— peglezn 2017-08-10 08:04:43

Pričakovane grožnje Severne Koreje
Besedna vojna med Pjongjangom in Washingtonom je izbruhnila, ko je Varnostni svet Združenih narodov prejšnjo soboto soglasno sprejel resolucijo z novimi sankcijami proti Severni Koreji zaradi njenih raketnih preizkusov. Severna Koreja se je na resolucijo pričakovano odzvala z grožnjami, v medije pa je prišla novica, da ima Severna Koreja dovolj majhno jedrsko konico, da jo lahko namesti na raketo dolgega dosega.

Zanimivo.
ZDA se bori proti jedrskem orožju, hkrati pa javno prizna da posodablja svoje. Zakaj lasten narod ne vrže bombe v njihov kongres mi ni jasno, to je direkt delanje norca iz zdrave pameti.

— Ilhan 2017-08-10 08:20:41

Pejta Trump in Kim v ring, pa naj se sama sklofata al pa pokoljeta, ne pa da bi v smrt poslala nič krive mlade fante zaradi svojega malega pimpeka.

— Yeah sure 2017-08-10 08:36:25

Dvomim da bodo ameriški bombniki kar mirno preletavali Severno Korejo. Verjetno jih bodo Kitajci in Rusi začeli klatiti. Dvomim da bodo samo gledali.

— WeeBay 2017-08-10 10:26:12

Lepo bi bilo, ko bi Trump stopil par korakov nazaj, se opravičil za svoje grozilne izjave in prosil Severno korejo da skupaj prenehajo z grožnjami smrti in raje skupaj usmerijo energijo za boljši jutri vseh...

— solatosned 2017-08-10 08:11:18

Trump Severni Koreji sporoča, da je orožje pripravljeno
Pjongjang razjezila Trumpova grožnja
Trump grozi Severni Koreji
Severna Koreja vztraja pri napadu na Guam
Razmere na Korejskem polotoku se zaostrujejo
Pjongjang grozi z napadom na Guam
Nove napetosti na Korejskem polotoku
Pjongjang: Sankcije so kršitev suverenosti
Sprejete nove sankcije proti Severni Koreji
Obletnica prve uporabe atomske bombe v vojni