Spor med Zlatkom Zahovičem in Agimom Ibraimijem je v tem tednu dvignil veliko prahu v slovenski športni javnosti. Foto: MMC RTV SLO/www.alesfevzer.com
Spor med Zlatkom Zahovičem in Agimom Ibraimijem je v tem tednu dvignil veliko prahu v slovenski športni javnosti. Foto: MMC RTV SLO/www.alesfevzer.com

V obdobju od 8. aprila do vključno 14. aprila so bili na portalu oddani 22.803 komentarji, od tega skupno izbrisanih (neposredno in pod nadzorom) 2.249.

"Olimpija kljub kazni v boljšem položaju kot MB"
Zavrč prvo tekmo dobil z 2:1
Zahovič: Tudi navijači naredijo napako
Pred pokalnim polfinalom Zavrč - Maribor
Je opravičilo Zahoviča dovolj?
"Največji mojstri so me učili, da je slačilnica zakon"
Celotna novinarska konferenca Zahoviča
Opravičilo Zahoviča za žalitve Ibraimija


Spor med Zahovičem in Ibraimijem se je sicer začel prejšnji petek po treningu. Makedonski reprezentant je bil razočaran glede Zahovičevega odziva na navijaške poteze na treningu - navijači so jasno povedali, da do konca prvenstva zahtevajo le zmage, prišlo pa je tudi do prerivanja - in mu to povedal.

#MMCdebata
MMC-debata je rubrika, v kateri na MMC-ju vsak teden izpostavljamo najboljše oziroma najodmevnejše komentarje uporabnikov našega portala.

Kot je pojasnil Ibraimi, je Zahovič takrat izgubil živce in žalil njegovo preteklost, mamo, narod in vero ter ga poslal iz karantene. Ibraimi se je to odločil povedati javnosti oziroma dnevniku EkipaSN, razkril je tudi tekstovna sporočila, ki sta si jih z Zahovičem pošiljala. Zahovič je v njih uporabil žaljivke, zaradi katerih se je v sredo tudi opravičil. Več tukaj.

Naj vse ostane v slačilnici.....A res? Kaj je bilo pa v Koreji s Katancem????? Obrača se kakor veter piha......sem tako vzgojen da se vse reši med sabo....Zakaj ni to naredil v Koreji???? E moj Zaho,kot igralec kapo dol,kot človek pa........

— FRANCI 2016-04-13 21:37:12

Kakor v politiki, tako tudi v nogometu. Balkansko, ruralno, nestrpno in primitivno.

— Slay 2016-04-11 10:19:24

Ko berem vse te pripetljaje, bi človek pomisli, da gre za kup pijanih vaških zapitkotov, ko igrajo loaklno tekmo stari-mladi.

kakšen amaterizem!

— don_draper 2016-04-11 10:49:16

Kot kaže še en igralec, ki bo zapustil MB zaradi drugačnega razloga kot je izklučno športni vidik - kvaliteta, forma, borbenost.
Takih odhodov je zadnja leta v MB enostavno preveč. In tudi kazenskih selitev v dugo ekipo.
Čeprav iz različnih razlogov.
To nikakor ne more dobro vplivati na ekipo dolgoročno. Hkrati pa tudi kaže na to, da ni vse pošlihtano kot bi moralo biti. Očitno že nekaj let prihaja do nediscipline, samovšečnosti, neprimernega izkazovanja avtoritete. Tako med igralci kot vodstvom.
Seveda se take stvari dogajajo v vseh klubih. Od vaških do najboljših na svetu. Ampak se mi res zdi, da je tega v MB zadnja leta res precej.

— Damjan Hodžar 2016-04-11 10:30:53

Poraja pa se mi vprašanje kako je klub odreagiral na ta vdor zamaskiranih s palicami oboroženih viol.
O tem nisem nikjer nič prebral. Ali so podali prijavo na policijo, jim predali kakšne posnetke, saj verjetno imajo stadion in terene za trening pod video nadzorom

Agim ima popolnoma prav, klub, torej Zaho, nista storila popolnoma nič, da bi zaščitila igralce

— primos 2016-04-13 19:07:34


Sklenjen dogovor, a kakšen?
Iz NK Maribor so nato v petek - potem ko igralec ni bil več na seznamu suspendiranih - sporočili, da sta športni direktor Zahovič in Ibraimi sklenila dogovor. Ni pa jasno, kakšnega. O nadaljevanju sodelovanja, prekinitvi pogodbe ali čem tretjem? Predstavnik kluba za odnose z javnostmi Željko Latin in Ibraimijev zastopnik Željko Bubalo nista želela razkriti podrobnosti. Več tukaj.

Dvomim,da bo še igral, ker najprej je povzročil vihar potem pa da bi se vrnil? mogoče pa tudi. ŽE to da je klub ukinil suspenz mi je dalo jasno vedeti da Ibraimi tukaj ni imel veliko moči. ZAto je tudi šel v medije. Najbrž je pričakoval da bo Zahovič padel.

— juk 2016-04-15 19:25:12

Žalostno je, da sploh pride do takih zdrah. Zaho je pa tak kot marsikateri direktor ki misli, da so mu podrejeni hlapci, podložniki in lahko z njimi dela in govori kot se mu zahoče. Tako je v športu, tako je v politi in žal tudi v marsikateri službi.

— grega 2016-04-15 19:23:00

Dejstvo je da je Zlatko naletel na mino...Agim je trdoglav kadar je preprican v svoj prav . Zaho ga je uzalil in niti opravicil osebno.

Klub je vecji od Ibraimija zagotovo hkrati pa moramo razumet da se mora igralec pocutit v klubu dobrodosel...ce ti direktor j... Mamo in zali te na verski in nacionalni ravni potem nisi vec zazeljen v klubu.

Zaho pretirava z temi huligani...sploh pa ni prvic da jih uporablja kot "motivacijo"

FAJICU je celo grozil z njimi da ga bodo obiskali na domu...Fantje se bojijo zaradi svojih karier drugace verjamem da bi imeli mnogi zapovedat o Zahovicevih groznjah..

— Arko10 2016-04-15 20:40:34

Zdaj pa meni ni več jasno... kaj se Ibraimi sploh še dogovarja, če pa potem takoj naslednji dan gre k Ekipi in jim (že 3ič) da zgodbo za naslovnico...

— domn333 2016-04-15 19:08:49

Ustvaril se je po mojem bolj kot ne umetni vihar proti človeku, ki je naredil iz NK Maribora približek urejenih evropskih klubov. Zahovič kje človek, ki deluje z vsemi silami za klub je neisprosen pripadnik temu delu, zato lahko pride navzkriž z nekom, ki ni čisto na tej liniji.

Se je ob priliki Ibraimi "odprl" tudi neki Fajić, ki ga že jaz kot ljubitelj nisem več mogel gledati zaradi njegovega športnega vedenja. Ibraimi je po mojem, tudi igralsko "padal" in ob tem še več stvari, ki niso šle na roko velikemu, oz. po Zahoviču pravemu Mariboru, je čisto normalno, da lahko glavnemu snovalcu in delavcu kluba tudi poči.

Klub je organizacija v kateri se morajo posamični interesu podrejati skupnim in vedno je poveljnik teh skupnih pač nekdo. Verjamem, da je Zahović temperament, ki tudi izbruhne in zna tudi zelo človeško popustiti ali to priznati. Tako je njegovo opravičilo dejanje, ki ga pravi razumnik v klubu ali športu, lahko tudi sprejme. Ibraimi zgleda, da pač to ni.

Mariboru želim vse najboljše.

— božo1 2016-04-14 06:55:09

V obdobju od 8. aprila do vključno 14. aprila so bili na portalu oddani 22.803 komentarji, od tega skupno izbrisanih (neposredno in pod nadzorom) 2.249.

"Olimpija kljub kazni v boljšem položaju kot MB"
Zavrč prvo tekmo dobil z 2:1
Zahovič: Tudi navijači naredijo napako
Pred pokalnim polfinalom Zavrč - Maribor
Je opravičilo Zahoviča dovolj?
"Največji mojstri so me učili, da je slačilnica zakon"
Celotna novinarska konferenca Zahoviča
Opravičilo Zahoviča za žalitve Ibraimija