#MMCdebata
Janez Janša
Za posojilo so zastavili delež v podjetju Nova obzorja, za katerega so v stranki sicer odločili, da ga odprodajo, je na torkovi novinarski konferenci pojasnil predsednik SDS-a Janez Janša. Foto: BoBo
Po poročanju Večera je Đuđićeva pravnica, doma iz Prijedora, v Banjaluki pa ima pisarno za pravno in davčno svetovanje. Samo v Sloveniji naj bi Đuđićeva podjetnikom, ki so se znašli v težavah, posodila več kot 1,6 milijona evrov. Pri Novi KBM pa so ji že pred meseci zaprli bančni račun, saj naj ne bi ustrezno pojasnila izvora denarja, ki je prihajal na njen slovenski račun.
Dijana Đuđić je med drugim tudi lastnica izbrisanega podjetja Moj kafein v Hočah. Na prijavljenem naslovu ni nikdar opravljala dejavnosti, okoliški podjetniki pa trdijo, da je tam več nabiralnikov. Leta 2015 je družba izkazala 231.796 evrov prihodkov od prodaje, medtem ko je dobiček znašal dobrih 50.000 evrov. Spletna stran Bizi.si družbo vodi kot davčnega neplačnika, navaja Večer. Foto: Televizija Slovenija
Notarska zbornica se mora opredeliti do ravnanja notarja Jožeta Sikoška, ki je pripravil notarski zapis posojilne pogodbe SDS z Dijano Đuđić. Pravosodno ministrstvo jo je namreč pozvalo, naj ga v najkrajšem možnem času seznani s stališčem v zvezi z zadevo in z morebitnim ukrepanjem po delu zakona o notariatu, ki se nanaša na disciplinski postopek. V primeru, da bi se izkazale kakršne koli nezakonitosti, notar odgovarja v skladu z disciplinsko odgovornostjo, ki je opredeljena v zakonu o notariatu.
VIDEO
SDS je posojilno pogodbo...
VIDEO
SDS vrnil posojilo
VIDEO
SDS vrnil posojilo
VIDEO
Kdo je Dijana Đuđić?
VIDEO
Janša v Odmevih o posojil...
VIDEO
SDS najel 450 tisočakov p...
VIDEO
SDS najel 450 tisočakov p...

Dodaj v

#MMCdebata: "Tele Murgle so pa res neuničljive, kaj vse si upajo!"

86. MMC-debata o posojilu Dijane Đuđić SDS-u
13. januar 2018 ob 06:34
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

"Če bi kaj takega naredil Cerar, bi bile že najmanj tri izredne seje v parlamentu in pet interpelacij," je le eden izmed številnih komentarjev MMC-jevih uporabnikov na sklenitev posojilne pogodbe SDS-a z Dijano Đuđić.

Stranka SDS je pred novim letom sklenila posojilno pogodbo v višini 450 tisoč evrov, in sicer ne pri banki, temveč s fizično osebo iz Prijedora v davčno ugodni Republiki Srbski (BiH), je poročal časopis Večer. V SDS-u so za časopis povedali, da so posojilo najeli pri najboljšem ponudniku.

SDS je po poročanju časopisa posojilno pogodbo z Dijano Đuđić sklenil 19. decembra lani za obdobje do konca leta 2019. Prvi obrok, tj. 150.000 evrov, je morala Đuđićeva nakazati že do konca lanskega leta, drugega, prav tako 150.000 evrov, naj bi nakazala do 15. januarja letos, zadnjega pa najpozneje do januarja prihodnje leto.

Vsekakor obstajajo veliki indici, da gre za pranje denarja.

1. kredit z nizko obrestno mero in neustreznim zavarovanjem – veliko tveganje kreditodajake za nizko poplačilo je navadno znak, da gre za sporen posel. Obstaja velika verjetnost, da sredstva sploh niso njena. V več podobnih primerih sredstva celo izvirajo iz črnega fonda kreditojemalca, ki jih želi na ta način oprati in spraviti v svoje legalne bilance.

2. Sredstva izvirajo iz področja, kjer je vir sredstev praktično nemogoče preveriti.

3. Pogodba je sklenjena s kompromitirano osebo in v sodelovanju z notarjem, ki je bil v preteklosti že obravnavan za sporno poslovanje. Gre za tveganje ugleda, ki ga izpostavljena oseba, kot je Janez Janša, sprejme le, če je prepričan, da ne bo prišlo do spora, ki bi se moral obravnavati javno na sodišču. Najbolj verjetna razlaga, ki izhaja iz tega, je, da sredstva niso dejansko last posojilodajalke, ampak je v poslu zgolj pobrala neko provizijo za podpis na pogodbi. Tako se seveda nikoli ne bo pritožila, če jih ne bo dobila nazaj, ampak bo uradno sprejela konverzijo v delež podjetja, ki je vrednostno seveda povsem neprimerljiv.

— friks 2018-01-10 16:40:45

32-letnica iz rep. srbske, ki ima toliko denarja d alahko posodi 450k €,
medtem pa ima tri propadla (fiktivna?) podjetja v sloveniji...

res, nič sumljivega hahaha

— el CARTEL 2018-01-10 17:18:51

hehe ... aktualni oblasti očitajo balkansko-ruske naveze namesto ameriško-višegrajske. Sami si pa denar sposojajo na balkanu, račun stranke pa imajo odprt pri ruski banki.
No comment! :)

— woodoo 2018-01-10 17:04:19

Kdor prizna, se mu pol oprosti, samo na žalost je jama že skopana.

— Nadja92 2018-01-11 14:16:08

Posojilodajalka do manjšinskega deleža
Celotni znesek posojila je obrestovan z nespremenljivo dveodstotno letno obrestno mero. Ob tem v časopisu Večer izpostavljajo, da so obrestne mere za posojila na sivem trgu najmanj pet- ali šestodstotne. Kot je razvidno iz posojilne pogodbe, ki jo je pridobil Večer, je med pogoji posojila tudi možnost, da se do izteka posojilnega razmerja dano posojilo konvertira oziroma se z danim posojilom poplača nakup 44,16-odstotka poslovnega deleža založbe Nova obzorja, ki med drugim izdaja tednika Demokracija in Škandal24. Tako bi posojilodajalka dobila manjšinski delež v podjetju, ki je leta 2016 ustvarilo dobrih pet tisoč evrov dobička. SDS je Đuđićevi hkrati dovolil, da na strankarskem lastniškem deležu v Novih obzorjih vpiše zastavno pravico v zavarovanje denarne terjatve, navaja časopis.

Vseeno je treba najt posojilodajalko da malo pojasni, kako in kaj je bilo - glede na to da gre za sum poizkusa storitve kaznivega dejanja - pranje denaja....

2018-01-11 14:26:43

Mimogrede, zakaj pa so prekinili pogodbo, če je bilo za JJja še dva dni nazaj vse v najlepšem redu in so obstajali le zlobni murgelski novinarji, ki hočejo škodovati SDSu. Se je morda JJ malo lagal?

— polarni123 2018-01-11 14:39:11

Tele Murgle so pa res neuničljive, kaj vse si upajo!

— kurirka 2018-01-11 14:39:12

Ne ljudje, vse je laz. V resnici je nekdo iz Murgel hipnotiziral celoten stab SDS, tako da niso vedeli kaj pocnejo. V bistvu gre za zaroto iz Murgel.

— ps11 2018-01-10 17:37:55

SDS vrnil že počrpani del posojila
SDS je po razkritju v četrtek nato že vrnil počrpani del posojila Đuđićevi z obrestmi in prekinil posojilno pogodbo, so sporočili na strankinem profilu na Twitterju. Pojasnili so, da so se za to odločili glede na razlago 22. člena zakona o političnih strank, ki jo je profilu podal predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel. Kot je dejal predsednik stranke Janez Janša, so po nasvetu pravnikov znesek razbili v tri dele v treh koledarskih letih ravno zato, da ne bi presegli omejitve v slovenski zakonodaji. A po njegovih besedah se je očitno izkazalo, da so interpretacije v zakonu zapisane omejitve različne. "Če bo dokazana kršitev zakona, bomo kazen plačali," so napovedali v tvitu. Obenem so izrazili pričakovanje, da bodo mediji pokazali enako vnemo tudi pri raziskavi afere o domnevnem iranskem pranju denarja v NLB-ju, prodaje Večera in odpisa 16 milijonov evrov obveznosti podjetju, ki je v lasti družinskih članov ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

A so vrnili v gotovini al so posodili nazaj, da se izognejo davka. Al kam so nakazali. He, he.

— LosAlamos 2018-01-11 14:16:36

Če bi kaj takega naredil Cerar bi bile že najmanj tri izredne seje v parlamentu in 5 interpelacij.........

— direndaj 2018-01-11 14:26:16

Če te dobijo se opravičiš in se greš naprej politiko?
V Nemčiji bi že pospravljali poslansko pisarno. Tam pa še nismo. Na prihodnjih volitvah bo baza še vedno strumno stala za svojim vodjo, zato bomo morali na volitve, da preprečimo da takšni še kdaj pridejo na oblast.

— SamoRes 2018-01-11 14:23:28

Pranje ali ne tako se ne dela ampak do volitev bodo eni pozabili na te čudne posle kot vedno.

— Gams 2018-01-10 16:42:03

Mitja Lisjak
Prijavi napako
Komentarji
mihamiha23
# 13.01.2018 ob 06:52
sds=stranka denarnega sprenevedanja
SamoRes
# 13.01.2018 ob 07:32
Đej Đej mora iz politike. V vsaki urejeni EU državi podpisnik takega kredita na zahtevo stranke odstopi.
Nikoli si ne bi mislili, da si neka stranka, ki grmi proti balkancem in migrantom ravno od teh izposoja denar.
Mali Marinko
# 13.01.2018 ob 07:40
No, o tej bosanski punci nima smisla zapravljat časa, ker očitno gre za lastnico pralnice denarja. Na njen račun je nekdo prinesel denar. To kar mene zanima je, kdo je lastnik tega denarja in kako ga je dobil, na zakonit ali nezakonit način. Ta Snežič je itak verjetno le servis ki ti najde bosansko punco ki bo denar oprala
No, ljubi novinarji, zdaj se pa izkažite in ugotovite, ali je to denar od Patrij, od prodaje orožja JLA, od nepremičnin, od "Okopov", od Zvonov...
Ker sem antifašist, Janše in SDSa živ ne prenesem, ampak verjamem da obstaja tudi možnost, da denar sploh ni njihov ampak kakega drugega kriminalca. Le jasno mi ni, kako si je Janša dovolil, da ga namamijo na tanek led
BepaJoseph
# 13.01.2018 ob 06:58
Glavno, denar kroži... Sedaj je šel Janšev denar nazaj k Snežiču, ki mu je verjetno pred tem ponudil, da mu bo gotovino z lahkoto spravil v obtok preko Bosne... (folow the money...)
goli
# 13.01.2018 ob 07:35
Spet se Janša trudi narediti vse, da bo, kot vedno do sedaj, on izpadel žrtev in bodo za njegov poraz na volitvah krivi Kučan, udbomafija in ostale pravljične osebe iz noriškega kraljestva. Predvolilna kampanja se je že začela in Janez je seveda krepko pohitel. Raje producirati razne afere kot priznati, da si nesposoben in prepustiti mesto sposobnejšim.
Kalvos
# 13.01.2018 ob 07:36
Popolna norišnica, In poglavar je mojster za ustvarjanje tega stanja. Smo (ste) že pozabili v kakšni histeriji smo živeli ko je bil poglavar tudi cesar. Toliko hudega kot je bilo storjenjega tej državi in nam državljanom bo zelo težko, da bi lahko še kdo ponovil. Srčno upma, da bo prišel dan, ko bo te histerije konec. ko bo konec tako neplodnega delovanja, hujkaštva, sprenevedanja, zavajanja, podtikanja, laži, nespoštovanja državljanov, in še in še....

Se poglaavr res sploh zaveda, kaj je potrebno delati za blaginjo naroda ?
gesan
# 13.01.2018 ob 07:04
windmaster
# 13.01.2018 ob 06:47
Neverjetni ste. Medtem ko ste o tej punčari iz Bosne, v enem dnevu, izbrskali vse, od številke tangic naprej, o Irancu iz nlb ne vemo nič. Niti o racmanu Jaki, Mikimiški in Supermanu. Novinarji ste res hlapci!
---------------------------------
Kolikor jaz tebe poznam, novinarji ne bi bili "hlapci" samo v primeru, če bi dopuščali, da tale stranka in njeni vodje lahko počno kar jih je volja in to ne bi nikogar nič zmotilo!

Tak da, kaj si naj mislim potemtakem o tebi?

Toliko o hlapčevizmu!
grapar
# 13.01.2018 ob 08:18
Oropaš banko, policija te hopsne, ti vse vrneš in vse je kot je pred tem bilo. Janez Trump
Korošec
# 13.01.2018 ob 18:53
Zaradi tega incidenta, ne samo da bi moral odstopit precednik stranke ampak celotno vodstvo, da ne omenjam tega, da 10 let nimajo več praktično nobenih rezultatov, ne čelu stranke imajo človeka ki je kot bi rekli američani one trick pony s tem tale njegov trick ne deluje že nekaj časa več za njega. Če stranka nima moči naredit reforme pa prav da propade, bo saj naredila prostor na desni za neko novo moderno stranko, ki jo bo mogoče vodil celo slovenec in ne bivši komunist po vrhu, že to bi bil velik uspeh.
moat
# 13.01.2018 ob 07:45
Stranki SDS za njeno promocijo sploh ni potreben osiveli striček iz Murgel, udbomafija in režimski mediji. Ne, zadostuje že sam Janša, ki stranki napravi veliko škode. In to pred volitvami in nikomur ni za to nič mar. Ali pač?
zozozo
# 13.01.2018 ob 12:36
Jaz pričakujem, da bo v primeru, da je notar dokazano kršil zakon, odstopil pravosodni minister

Prevod:

Jaz pričakujem, da bo v primeru, da je Janez dokazano kradel, Milan šel v zapor.
maliP
# 13.01.2018 ob 07:53
Zakaj stečajni upravitelj srpkinih podjetij ni zaplenil posojila ki ga je SDS vrnila?
gesan
# 13.01.2018 ob 07:17
Blue-Star
# 13.01.2018 ob 07:09
In to vse samo zato da se ne govori kako je cerar kršil ustavo. Mafija ne pozna meja
-------------------------------
Mafija res ne pozna meja!
TOkrat so v navezi z blakanskimi "mutnimi" posli prek bosanskih zvez...
:)

in ti si del tistega, ki jo ščititš!
firtoh
# 13.01.2018 ob 08:48
Pri nas ne obstaja politična in osebna kultura. JJ bi moral odstopiti z vrha stranke.Prav tako bi moral pr nas odstopiti vsak,ki se zaplete v nepravilnosti in sumljive situacije.Tako pa jih potrebno dobesedno odnesti z stolom vred,ki se ga oklepajo,če sploh.Ponavadi dobijo drugo, dobro plačano službo
copcop
# 13.01.2018 ob 08:42
Neverjetni ste. Medtem ko ste o tej punčari iz Bosne, v enem dnevu, izbrskali vse, od številke tangic naprej, o Irancu iz nlb ne vemo nič. Niti o racmanu Jaki, Mikimiški in Supermanu. Novinarji ste res hlapci!

Zanimivo, tudi novinarji Demokracije, Nova24Tv, Reporter, Požar in Vodušek o Irancu iz nlb niso izvedeli nič. Niti o racmanu Jaki, Mikimiški in Supermanu.

Menite, da so hlapci Palčka iz Murgel?
nepokorni
# 13.01.2018 ob 07:51
Kdor drugim jamo koplje, sam vanjo pade. (Slovenski)

C'est la vie, čelavi. (Francosko-slovenski)
maliP
# 13.01.2018 ob 09:17
Še zmeraj me zanima zakaj se davčna uprava, če jim šjora dolguje 300 jurjrv, ni vsedla na transakcijo v eni ali drugi smeri denarja?????????????
gesan
# 13.01.2018 ob 18:58
lamesa
"Jaz sem danes na račun stranke SDS donirala 150€. Zakaj?
------------------------
Nioč tako presentljivega!
Mnogi so v preteklosti dali celo svoje življenje za svojega nenadomestljivega.
In to prav tako s ponosom!
In bili so prepričani, da so prav oni tisti, ki imajo vedno prav!
Tudi hitler je v tej zgodbi nepogrešljivo bitje!

KAr se mene tiče, lahko ti daš njim tudi svojo bajto, pa štumfe tudi.
Samo pazi, da ne bo kdo drug ljubosumen, če bo ugotovil, da si ti dala več kot on!
:):):)
zozozo
# 13.01.2018 ob 17:18
82% časa je levica na oblasti (od leta 1991)

A moramo spet razlagat, da je Janša sedel v šestih vladah od dvanajstih, "pomladne" stranke pa v devetih?
Mitko
# 13.01.2018 ob 10:48
Ajde Đej Đej, izgini že končno nekam v svoj svet in ne onesnažuj Slovenije s svojim strupenim jezikom in zlemi dejanji.
Adi H.
# 13.01.2018 ob 08:46
Če bo jo Janša odnesel brez posledic, kot vedno, bo pa Snežič tanko piskal, ko bodo raziskali njegove rabote. Vsak se enkrat ujame v zanko, razen Janeza Janše.
zozozo
# 13.01.2018 ob 20:34
@veza - Nobenih problemov ni. Lahko vzameš deset kreditov, ampak od desetih fizičnih oseb. Od ene pa pač lahko vzameš samo deset povprečnih mesečnih bruto plač na leto. To bi znal razumeti tudi osnovnošolski otrok, če mu razložiš kaj je fizična oseba in kaj je bruto plača. To pa menda pravni svetovalci SDS vejo, če že ne vejo njihovi kandidati za ministre.
alcatraz
# 13.01.2018 ob 18:02
Najem kredita je bil povsem transparenten. Glede dovoljene skupne višine najema kredita pri fizični osebi so različna tolmačenja. Če smo bili zavedeni in bodo pristojne institucije presodile, da je stranka naredila prekršek, bomo kazen plačali in to popravili. SDS je doslej vedno vsa sredstva, ki si jih je izposodila, tudi vrnila.


Najem kredita transparenten. Morda. Ajde. Če zamižiš tudi na kurje oko!
Ampak da sam predlagatelj člena v zakonu tega istega člena ne zna interpretirati..... to je pa.... hahahahahaha
In TO naj vodi državo???
KLIPAN
# 13.01.2018 ob 14:32
SDS si sposoja denar v Republiki Srbski od neke32 letnice, Janša se druži in slika z največjim davčnim utajevalcem v Sloveniji......ti pa drugim očitaš, da so mafija??????
Mislim, kot da bi Trump Janši očital, da imaj totalno kmečko frizuro.
mb128
# 13.01.2018 ob 10:21
danes
Veš jaz v tej tvoji logiki vidim en velik problem. Hja, vse stranke so lopovske. Razen Sds, le ona nas lahko povede v boljše, lepše čase, le pod njenim vodstvom bomo deležni vseh benefitov demokracije. Vse druge stranke pa so več ali manj prikrito komunistične.
In potem se zgodi to kar se je pač zgodilo. Pa saj je Janša sam svojčas govoril o nekih višjih kriterijih mar ne?!
Jep, dogaja se natančno to, dogajajo se ti višji kriteriji!
Sicer pa je enaka zgoba tudi glede Zda, glede Dumpa, pardon Trumpa, ki je zadnjič že kar razpredal o nekih shitholes! Mislim, toliko o demokraciji, toliko o višjih standardih z moje strani!
In kdo sem jaz? Demokrat, liberalec, ki ne bi SMC volil niti po pomoti druge pa še toliko manj. Jep sem demokrat, sem liberalec, ki še vedno upa, da se bo v Sloveniji končno pojavila kakšna stranka, ki bo vredna njegovega glasu preden bom šel rakom žvižgat ptičem pet!
Lp
povratnik12
# 13.01.2018 ob 10:17
in poglej ga zlomka, Kučan je kriv da je JAanšek vzel kredit, kjer ga ne bi smel.... človeku so podtaknili kredit da ga lahko napadajo..... kalimero enkrat, kalimero vedno
Tao3
# 13.01.2018 ob 10:04
Ne Janšizmu!
DrKult
# 13.01.2018 ob 10:00
Smešno, koliko vernikov Janša še vedno nabere. Če bi ga našli spečega na kupu keša, bi eni še vedno obtožvali Murgle. On je taki lažnivc, da bi voliti proti njemu morali Slovenci čutiti kot državljansko dolžnost
SamoRes
# 13.01.2018 ob 09:55
@danes
Ne vem kaj ima Janković pri tej temi. Levo volilno telo ga je vrglo iz državne politike, v Ljubljani pa naj o tem odločajo meščani. Zaradi mene gre lahko tudi Janša za župana Velenja ali kje je zdaj, če ga hočejo. Kdaj boste na desni tako načelni da boste svoje zbrcali iz državne politike pa mi ni jasno.
alcatraz
# 13.01.2018 ob 09:16
Opravičiš se in vse je dobro. To je enako kot pri poslanki SD, ki je zapravljala občinski denar za oblačila s simboli stranke in za povrh v javnosti še tajila in lagala. Han je izjavil, da je opravičilo dovolj. SDS pa ni nikomur nič ukradel pri tem najetju kredita.

No daj no. Nekomu moraš najprej denar ukrast, da ga lahko opereš, če ga znaš.
Čemu bi pral čist denar????
Eni res ne da ne razumejo, NOČEJO RAZUMET.
mihael1
# 13.01.2018 ob 08:28
Zanimivo kako ima lahko taka stranka sploh kaj vpliva.

A mnogi imajo od njega korist , saj jih nagradi za lojalnost, drugi imajo plašnice na očeh, tretji so pa nastavljeni , ko je on vladal in taki so tudi na RTVSLO.
Zato taki novinarji ne postavljajo prava vprašanja, ne drezajo v detajle in vse postane ne tako zelo hudo. Kazniva dejanja postanejo nesporazumi, .....
Tokrat je šel spet predaleč in resnica vpije v nebo in upajmo , da ne bo ostalo pri mali graji.
J€Z€N
# 13.01.2018 ob 07:48
Pri nas se celo naselje dela norca iz Janše njegovi glasni feni pa so se po gostilnah kar potuhnili.
zozozo
# 13.01.2018 ob 17:54
Glede dovoljene skupne višine najema kredita pri fizični osebi so različna tolmačenja.

Glede dolžine enega metra so tudi različna tolmačenja. Jaz naprimer tolmačim, da je en meter dolg 10 centimetrov, zato pa sem postavil hišo 40 cm od sosedove.

Pa kdo mi kaj more, pač imam pravico do svojega mnenja.
oliva
# 13.01.2018 ob 12:28
In zakaj so lagali, da se ne poznajo?
Skratka, laže vam v faco, vi pa do konca zanj... unbelievable.
vranek
# 13.01.2018 ob 12:28
Balkonsky, Golobic je moral iti, ker novinarju ni oovedal za neko lastnistvo vredno nekaj €. In bil je nacelen in odstopil, ta Jansa je pa brezsramen in nenacelen in lzniv.ja. taki da pazi. Pa se marsikdo z leve je zaradi napak odstopil. sDS pa ima to na čelu, tudi, ko je v zaporu. Pa razumu, ce mores take pravicnike, zavedne domoljube in postenjake, ki vsak hip kazejo na druge in jih odstavljajo! Ti ni nerodno?
zala10
# 13.01.2018 ob 11:27
Mimogrede. Ste že donirali? :)
SamoRes
# 13.01.2018 ob 10:04
Miham
# 13.01.2018 ob 10:01
Zoki je nas, medtem ko polnokrvna Dijana Đuđić ni?

Ne vem, to vi desničarji povejte zakaj se greste biznis z balkanci in zakaj vas v tem primeru več ne motijo.
SamoRes
# 13.01.2018 ob 09:24
Jože Možina
‏Kaj zdaj? Potem ko je Sds vrnila.kredit naj še tovariši vrnejo iranske provizije. Pa se bomo imeli vsi radi.


Javno vprašanje. Zakaj na javni tv zaposlujete strankarsko profilirane novinarje in jim celo daste, da intervjujajo politike s katerimi simpatizirajo?
To je namreč skrajno neprofesionalno, če že ne kaj drugega.
rudes
# 13.01.2018 ob 07:56
Kaj zdaj bojo šli v NLB po kredit al kaj?:-)))))
Krr, če ne bojo hitro najeli enga kredita, še v parlament ne bojo prišli. Sam, a ne bi bilo fajn? :-P
GorskiVodnik
# 13.01.2018 ob 19:00
@lamesa
Edina dobra opcija v politiki v Sloveniji ta čas je SDS.
Vse ostalo je že davno izpeto! Ljudje pa nostalgični za nečim česar nikoli ni bilo!

82% časa je levica na oblasti (od leta 1991), vsi vidimo da vam država propada, vi pa imate kriva v Janši, ki je že 21 let v opoziciji! Res noro.


Najnovejša zgodovina in osnovna matematika pa res nista tvoja močna stran, razen če si od leta 1997 prespala v hibernaciji (zimskem spanju). Vse ostalo je izpeto, le Janša je nova svetla zvezda na političnem obzorju.
Sicer pa hvala za komentar, zmeraj me je zanimal fenomen nastanka religij in sem s tem dobil dodaten kamenček znanja.
copcop
# 13.01.2018 ob 18:51
Jaz sem danes na račun stranke SDS donirala 150€. Zakaj?
Samo zato da velepametnim ovcam zavežem jezike! Edina dobra opcija v politiki v Sloveniji ta čas je SDS. Vse ostalo je že davno izpeto! Ljudje pa nostalgični za nečim česar nikoli ni bilo!


Čestitam! Denar je vaš in lahko ga nakažete komur želite.

Da boste sedaj drugim zavezali jezik, pa je odsotnost kognitivne presoje. Ker problem ni v denarju, saj stranka SDS je finančno ena najmočnejših, zato tudi donacije niso rešitev problema. Problem je drugje, kje, pa morate ugotoviti sami.

Kot zvesta članica SDS se morate vprašati: Če je stranka SDS finančno uspešna in ima na banki odprto kreditno linijo, zakaj je Janez Janša najel kredit pri bosanski državljanki? In ji v garancijo zastavil premoženje stranke, čeprav jo je videl prvič v življenju, kot je rekel Janez.

Bi vi zastavili lastno hišo bosanski državljanki o kateri ne veste nič, kredita pa ne potrebujete? Bi vzeli denar od bosanske državljanke ne da bi se vprašali od kod ji denar in zakaj vam želi posoditi ceneje kot banka, čeprav sta se prvič videla? Če je vaš odgovor DA, potem povečajte donacijo. Očitno vam za materialne stvari in lastno svobodo ni mar.
zozozo
# 13.01.2018 ob 17:17
@lamesa - Pa si to prijavila stranki, da te dajo na seznam? Ker anonimne donacije so omejene na 50€.
Vongobongo
# 13.01.2018 ob 12:50
Ubistvu je JJ hotel da punca placa davek. Zdaj ko ji je vrnil kes na blokiran racun. Jz ga bom volil, ker to je un tapravi domoljub , ki guljufa za dobrobit drzave in nas ;p
oliva
# 13.01.2018 ob 12:37
"Jaz pričakujem, da bo v primeru, da je notar dokazano kršil zakon, odstopil pravosodni minister pa še kdo, ker očitno v tej državi ni nikakršnega nadzora"

:))

Skratka, odstopi na Cerar, Klemenčič, notar itd., torej vsi so 'odgovorni' za Janšina dejanja razen Janše.
zozozo
# 13.01.2018 ob 12:11
Recimo, da je denar res Dijanin.
Recimo, da ga je res zaslužila na pošten način.
Recimo, da se res ne poznata s Snežičem.
Recimo, da jo je SDS res našel na odprtem tržišču.
Recimo, da je res hotela posoditi tak denar po tako nizki obrestni meri.
Recimo, da je založba SDS res ustrezno zavarovanje za tak kredit.

Še vedno ostaja dejstvo, da v zakonu povsem jasno in nedvoumno piše "deset bruto mesečnih plač letno", in da so nam SDS, njeni podporniki in ĐĐ osebno tri dni trdili, da to pomeni 12×10×1600.

Torej, imamo dve možnosti: Ali v stranki, ki bo baje naredila red v zdravstvu, gospodarstvu in nevemšekje niso sposobni razumevanja preprostih slovenskih stavkov, ali pa se v stranki, ki bo baje izkoreninila korupcijo, gladko lažejo brez vsake slabe vesti.
BOBERČEK
# 13.01.2018 ob 10:51
Hi hi hi SDS simpatizerji so se prebudili....vsaj po prvih nekaj komentarjih sodeč....in se izgovarjajo na leve, kaj vse so pokradli in davčne oaze itd....kot da članov SDS- a ni bilo nikjer zraven...pa nisem ne za levico in ne za desnico ampak samo za poštene in moralne ljudi na vrhu. Takšni pa žal ne pridejo zraven, če pa že pa jih hitro sesujejo saj če si v krdelu moraš tuliti z njim, če se obrneš proti te pa raztrgajo......
Osebno sem imel kar nekaj izkušenj z ljudmi iz SDS-a na lokalni ravni....pa žal same negativne (podlost in laži na kubik), tako, da tudi če bi želel ne morem imeti na sploh o tej stranki lepega mnenja....niti pod razni ne in lahko mirno povem, da majo v svojih vrstah precej pokvarjenih ljudi....
Samo spomin volivcev je kot od zlate ribice....hitro pozabijo na določene stvari. Žal.
ni maitre
# 13.01.2018 ob 10:46
SamoRes
Del komentatorjev konzervativne desnice je dejanja obsodil in se od njih distanciral!
Tao3
# 13.01.2018 ob 10:04
A da bi moral sekretar SDSa podpisati pogodbe in ne Janša? No fantje tukaj je denar Snežiću izročil kar Janša sam in z njim urejal on sam, niste videli slike iz Trusta nekaj dni preden so začeli prati denar?

Je pa bedno kako Janševe oporode poizkušajo preobrniti pozornost, neprestano ponavljajo Iran, NLB, Murgle, Cerar, LDS, kot da ta njihova opranoglava logika deluje: če drugi kradejo lahko tudi naš šef nekaj nakradenega dejarja opere ...

Tokrat je šel Janša predaleč, tole vam ne bo uspelo utišati. Kriminalec ne bo NIKOLI več vodil moje domovine!
SamoRes
# 13.01.2018 ob 09:58
danes
# 13.01.2018 ob 09:56
kdaj pa so v svetu levi politiki znali ustvarjati delovna mesta. Daj malo pomisli.

V Jugi je bilo v Sloveniji 10.000 brezposelnih. Pa danes če Cerarju lepite oznako leve vlade gre tudi bolje, čeprav sam menim da je desničar.
SamoRes
# 13.01.2018 ob 09:47
megacar11
# 13.01.2018 ob 09:42
Letošnje volitve bodo pokazale ali smo kot narod že kaj bolj dozoreli. Ali pa bo treba počakati da narava naredi svoje.

Janši želimo dolgo in zdravo življenje, vendar izven politike, tam kamor spada. Vsak človek je za nekaj dober, samo najti mora to področje. Ta je sfalil popolnoma.
#MMCdebata


MMC-debata je rubrika, v kateri bomo na MMC-ju

vsak teden izpostavljali najboljše oziroma najbolj

odmevne komentarje uporabnikov našega portala.

Kazalo