Zala Kralj in Gašper Šantl sta s skladbo Sebi Sloveniji že v torek prinesla finale. Foto: Reuters
Zala Kralj in Gašper Šantl sta s skladbo Sebi Sloveniji že v torek prinesla finale. Foto: Reuters

Zala Kralj in Gašper Šantl sta Sloveniji s skladbo Sebi v torek pripela vstopnico za sobotni finale 64. tekmovanja za pesem Evrovizije. V finale so se uvrstili še predstavniki Grčije, Belorusije, Srbije, Cipra, Estonije, Češke, Avstralije, Islandije in San Marina.

Zala Kralj in Gašper Šantl sta resnično ostala zvesta sebi in v Tel Avivu izvedla enak nastop kot na Emi, saj, kot sta dejala, stavita na preprostost in jima največ pomeni, če se s svojim nastopom dotakneta čim več ljudi. V razglednici, ki je napovedala njun nastop, sta zaplesala na country glasbo.

SLOVENIJA - Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi
kar naenkrat ste vsi poznavalci glasbe, trendov, ....kar naenkrat vsi še bolj pljuvate po Zali, Gašperju, ki sta svoje delo opravila fenomenalno - dosegla sta finale in včeraj je bil to edini cilj! .....nergači, večni pljuvači in fovšljivci,....kaj ko bi prvo sebe malo pogledali..... upravičeno smo lahko ponosni na slovenski nastop, ki je bil v slovenščini, pričarala sta odlično intimo na odru, kar je dodalo nastopu še dodaten plus. zame osebno finale z Zalo&Gašperjem ni bil niti malo vprašljiv....držim pesti za še en odličen nastop v finalu in naj se zgodi najboljše!
-isostar 2019-05-15 06:42:28
Ponavljam, tokrat sem bil prvič zadovoljen z zvenom našega komada na velikem Evrosongu. Še vselej je bil zvok medel, mikrofoni čudni, osvetlitev zamegljena. Tokrat pa ne. Zali se je glas res malce tresel, a je bil jasen in razločen (pa nimam v mislih izgovorjave kot take), glasbeno ozadje se je ostro slišalo. Me veseli, da je zneslo za finale, to je običajno naš plafon. Bravo, mladeniča, jeklene živce je treba imeti, pa čeprav tega ne pokažeta vedno. (Enako bi napisal, tudi če jima ne bi uspelo priti v finale.)
-iztrd 2019-05-14 23:15:37
Kako za vraga je Madžar lahko izpadel v tej konkurenci? Krivim Orbana.
-neznantalec 2019-05-14 23:09:54
Naš komad sploh ne bi tako slabo izpadel, če bi spremenil to obnašanje na odru! Njega v ozadje, ona naj pa NASTOPA, to pomeni, da komunicira s kamero, se mal pozibava in to kar poje, poskuša tudi prikazat v kamero. Komaj že gledam te bele teniske, puli in to NEPREMIČNOST! Kaj je fora da nekaj poje, če ne zna pokazat čustev, kar poje in nepremično stoji in gleda njega? Mislm...res, ne razumem tega "performance-a"!
-Lucerna 2019-05-14 22:22:29
Zala in Gašper v finalu

Zvesta sama Sebi
V nasprotju s številnimi drugimi predstavniki se Zala in Gašper nista odločila za petje v angleščini, ampak za izvirno slovensko različico skladbe Sebi, saj se jima, kot sta zapisala v našem spletnem klepetu, slovenski jezik "enostavno zdi resnično krasen". Vstop Slovenije v finale sta voditelja naznanila kot zadnjega v deseterici, kar je med slovenskimi podporniki terjalo precej suspenza. Strokovne žirije so svoje odločitve sporočile že v ponedeljek na drugi vaji, o svojih favoritih pa so se v torek izrekali gledalci. Prvih deset nastopajočih v sobotnem finalu so dobili z združitvijo glasov žirij in gledalcev.

naš nastop je bil tak kot mora bit , skakanje po odru pustimo onim, ki nimajo nič glasbenega za pokazat.
-zlobniCO2 2019-05-14 23:46:07
čudovito! z naskokom najboljši komad večera.povsem druga liga, napram ostalemu poflu! Zala in Gašper, poklon do tal!
-ajvard1 2019-05-14 23:17:36
Dejansko je bila najboljša med desetimi kandidatkami. Raiven je poskušala nekaj novega, kar pa v praksi ni izpadlo dobro. Horses, Okustični in Mohoričeva so bile zastarele. Kim generični pop, Lumberjack generični rock, Inmate generični metal (bolj hard rock po moje). Pesem od Ule je bila tako na fedrih, je bilo smešno. Kot da se pesem preveč trudi :) Renejeva pesem je bila solidna, ampak enostavno produkcijsko na nižjem nivoju od Sebi. Kako bo sprejeta na Evroviziji, je pa težko napovedati. Bo izstopajoča, a ima šibke točke, za katere tudi "poznavalci" (beri: dolgoletni fani Evrovizije, ki razumejo, kako ta cirkus funkcionira) težko ocenijo, kako velik negativen vpliv bodo imele.
-nebodigatreba 2019-05-14 10:08:03
Bravo oz. logično - pesem vrhunska, onadva, kot da nista s tega planeta! V dobrem smislu seveda. Tako pristna, mila in čarobna! Sam ne za zaplankane slovence, od katerih prihaja tudi največ kritik na dva mlada ustvarjalca, ki nikomur nič nočeta in samo delata, tisto v čemer uživata in v čemer sta res dobra. Od drugod pa totalno navdušenje in same pohvale, ah ja...
-pppp 2019-05-14 23:30:16
Zala in Gašper sta v evrovizijskem finalu

(Ne)navdušenje dvignilo kar nekaj prahu
Ko sta se kot zadnja uvrstila v veliki finale, nista pokazala pretirano veliko navdušenja. Medtem ko so drugi kričali, skakali, celo delali salte, sta se Zala in Gašper le bledo nasmehnila v kamero, kar je na sončni strani Alp dvignilo kar nekaj prahu. "Bila sva kar utrujena od vsega, ampak se danes počutiva že veliko bolje. Zelo veliko nama pomeni, da so ljudje glasovali za naju in da sva se dotaknila toliko src z najino pesmijo," sta dan zatem pojasnila za STA. V četrtek se na drugem polfinalnem izboru v finale poslali še Severno Makedonijo, Nizozemsko, Albanijo, Švedsko, Rusijo, Azerbajdžan, Dansko, Norveško, Švico in Malto. Zala Kralj in Gašper Šantl bosta v velikem finalu danes nastopila kot deseta.

Samo kolko se pa eni obremenjujete s vsako potezo, ki jo naredi Zala. Zgleda ste kot en paparac, ki čakajo v grmu na pravi skljoc, s to razliko, da on dela to, da si napumpa svojo denarnico, vi pa svoj malu ego...
-gino1981 2019-05-14 22:38:23
Samo obnašanje pa v podnu, da se tam zamota v zastavo, pa na pol spi, pa malo ven gleda ko kaka prestrašena miš..., no še potem ko povejo da gresta v finale, komaj registrira... Katastrofa od katastrofe tako obnašanje.
-Anton Fiser 2019-05-14 23:12:49
Super nastop naših. Miren, spokojen, umetniški, pesmi primeren. Najbrž je res, da bi bil bolj konkurenčen na kakšnem drugem "pevskem" tekmovanju, ampak sem zelo ponosen nanju.
-osprey 2019-05-14 22:06:28
Ob vsem glasbenem, zelo brutalnem nasilju ostalih, sta bila Gašper in Zala kot triminutni balzam za ušesa in oči.
-Mica 2019-05-15 07:30:02