Calcit Volleyball je prvo tekmo dobil s 3:0, vendar se je moral na povratni tekmi zelo potruditi za vstop v finale, v katerem bo igral peto leto zapored. Foto: www.alesfevzer.com
Calcit Volleyball je prvo tekmo dobil s 3:0, vendar se je moral na povratni tekmi zelo potruditi za vstop v finale, v katerem bo igral peto leto zapored. Foto: www.alesfevzer.com

Calcit je za napredovanje potreboval dva osvojena niza, če bi osvojil le enega, bi odločal zlati niz.

V prvem nizu so si gostje po treh zaporednih točkah priborili otipljivejšo prednost (9:12), toda Maribor je hitro izenačil (15:15). Ključen je bil nov Calcitov niz treh točk, ki ga je končal Sašo Štalekar z lepo akcijo za vodstvo 20:23, niz pa se je končal na 22, potem ko je Dmitrij Babkov izkoristil drugo zaključno žogo.

V drugem nizu Maribor v finišu odličen
Nadaljevanje je prineslo premoč borbenega Maribora in vodstvo s 6:2 in 14:9. Toda Calcitu je uspelo izenačiti (18:18) in tudi pri 21:21 je bilo še vse odprto. Konec drugega niza pa je bil (ob Roku Možiču na servisu) povsem v znamenju mariborske ekipe, ki je na prvi tekmi v Kamniku prav končnice nizov odigrala nervozno. Žiga Donik je zaključil za vodstvo s 24:21, Filip Uremovič pa je poskrbel za odločilno točko.

Calcit z 2:0 v finale DP-ja

Tretji niz: drama, dolga 38 minut
V tretjem nizu je bilo izjemno napeto, niz je trajal 38 minut. Štemberger Zupan je z odličnim servisom za vodstvo s 13:16 nakazal, da so Kamničani odločeni osvojiti niz in s tem sebi v korist obrniti polfinale, Maribor pa je imel hiter odgovor: izenačil je na 17 in povedel s 23:21. Naslednje tri točke je osvojil Kamnik, vseeno pa je po uspešnem bloku novopečenega slovenskega članskega reprezentanta Roka Možiča (spet je bil odličen in zbral 20 točk) Maribor prišel do prve zaključne žoge. A to je bil le uvod v pravo dramo, v kateri je imel vendarle več sreče Calcit, ki si je šele po 31. osvojeni točki (zanjo je bil zaslužen Babkov) priigral niz in s tem vstopnico v finale. Nadaljevanje je bilo le še formalnost, Calcit je zamenjal številne igralce, naslednja niza je osvojil Maribor.

Štalekar: Presrečni smo
V dvorani Tabor je bilo zelo bučno, zbralo se je 1.800 gledalcev. "Presrečni smo, naporna tekma je bila. Mesarsko klanje. V finalu ne bomo samo igrali, ampak poskušali zmagati," je povedal odbojkar Calcita Sašo Štalekar. Trener Aleš Hribar pa je dodal: "Dobro, da smo začeli odločno in dobili prvi niz. Če v tem avditoriju padeš v mlin gledalcev, nobeni ekipi ni lahko. V tretjem nizu je šlo točko za točko, k sreči smo ga dobili mi, prav lahko bi ga tudi Maribor."

POLFINALE, povratni tekmi:
Maribor - CALCIT VOLLEY (prva tekma: 0:3)
3:2 (-22, 21, -29, 16, 13)

Maribor: Mori, Jovanovič, Planinšič 3, Mulec 9, Detela 20, Koblar 1, Možič 20, Košenina, Donik 14, Križman, Uremovič 10, Kovačič, Virtič, Herman, Urban.

Calcit Volley: Pereira, Hribar, Bregar 5, Golob, Jereb 3, Ratek 5, Vidmar 5, Babkov 15, Štalekar 8, Lakner 2, Kotnik 7, Štembergar Zupan 16, Ivković 3, Lazar 2.

Sobota ob 18.00:
ACH VOLLEY - SALONIT ANHOVO (3:2)