Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

"Ko je prišla pošta, me je najprej zagrabila majhna panika. Do takrat sem – kot večina – imela občutek, da se ta virus dogaja nekje drugje, stran od mene, potem pa kakor da je kar naenkrat pri meni," je v prispevku za Dnevnik povedala novinarka TV Slovenija Jasmina Gregorec.

Ob tem je dodala, da je po krajšem razmisleku ugotovila, da ima sodelovanje pri raziskavi več prednosti kot slabosti. "Zame, mojo družino in tudi vse, s katerimi sem vsakodnevno v stiku in zaradi narave mojega dela jih ni malo. Če sem slučajno pozitivna, jih takoj zaščitim."

Najprej je izpolnila vprašalnik o počutju v zadnjih dveh mesecih in o približnem številu tesnih stikov. Potem je sledil odvzem krvi in na koncu še bris zgornjih dihal: "Ne, saj ni grozno, malo neprijeten občutek, kot da bi mušico potegnili noter ... Ves strah je bil odveč. Jemanje brisa ne boli, za kakšno sekundo zapeče nekje globoko v nosu in to je to."

Zdaj čaka na rezultate, ki pridejo v nekaj dneh po pošti. Malo strahu pred pozitivnim izidom pa seveda je, pravi in dodaja: "Mislim, da je bila moja dolžnost, da sodelujem. Upam, da tako razmišlja čim več od povabljenih, da nas bo testiranih več od nujno potrebnih 1500, da si enkrat odgovorimo na dilemo, koliko nas je v resnici okuženih v Sloveniji."

Jasmina Gregorec povabljena na testiranje