Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni

Novice

Orožarski lobi podpira Trumpov predlog o oboroževanju učiteljev
Preživeli dijaki po strelskem napadu na floridsko šolo so na srečanju z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom pozvali k strožjemu nadzoru nad prodajo orožja, predsednik pa za reševanje težave ...
259

Novice

Martin Kačur in njegova pravica
Neverjetno, koliko gneva, žolča, zaničevanja in ponižanj se je v preteklih dneh zlilo na šolnike.
240

Novice

Premier omenja "namerno ponižanje SV", na vrhu Ostermana zamenjal Geder
Vlada je razrešila dozdajšnjega načelnika generalštaba Slovenske vojske Andreja Ostermana in na njegovo mesto imenovala Alana Gederja.
238

Šport

Švedi strli Norvežane; slovenska štafeta (brez Faka) deseta
Švedski biatlonci so v štafeti 4 x 7,5 kilometrov osvojili olimpijsko zlato. Srebro so osvojili Norvežani, bron Nemci. Slovenci so brez utrujenega Jakova Faka osvojili deseto mesto.
236

Novice

Erjavec ob obisku Lavrova: Slovenija je dolžna voditi uravnoteženo politiko
Zunanji minister Karl Erjavec je po pogovorih z ruskim zunanjim ministrom Sergejem Lavrovom poudaril, da Slovenija podpira dialog Evropske unije in Nata z Rusijo.
228

Novice

Oboroženi policist na srednji šoli na Floridi med pokolom ni ukrepal
54-letni oboroženi policist s srednje šole v Parklandu, ki prejšnji teden ni ukrepal proti Nikolasu Cruzu, najstniku, ki je priznal, da je ubil 17 ljudi, je v preiskavi. Policist je že dal odpoved.
217

Šport

Čudež na ledu: Nemci izločili Kanadčane
Vsi so pričakovali klasični hokejski finale med Rusijo in Kanado, a je bil to račun brez Nemčije.
183

Šport

Fak z odpovedjo štafetne preizkušnje razočaral Bauerja
Slovenska biatlonska štafeta je po sicer zelo solidnem 10. mestu izrazila razočaranje, ker Jakov Fak ni želel nastopiti. Sodelovanje je odpovedal tri ure pred tekmo.
181

Novice

AI: Slovenija se nikakor ne more pohvaliti glede sprejemanja beguncev
Mednarodna organizacija za človekove pravice Amnesty International (AI) v poročilu za lansko leto navaja, da se v Sloveniji nadaljuje diskriminacija in segregacija Romov, prav tako ni bilo napredka ...
174

Novice

"Glede na pretekle slabe ocene je bilo težko pričakovati pozitivno oceno."
"Nismo prvi primer v Natu, ki smo dobili oceno nepripravljeni, in nismo prvi, ki bomo to oceno popravili v naslednjih mesecih oz. v doglednem času," je dejal Simon Korez z generalštaba SV.
174

Novice

Tuol Sleng - kamboški zapor največjih grozodejstev človeštva
Tako lažen občutek spokojnosti in lepote dajejo cvetovi plumerije, ki se razcvetajo na dvorišču Tuol Slenga, verjetno najbolj zloglasnega zapora na svetu.
170

Šport

Razočarana bo, ko bo dojela, kakšno priložnost je zamudila
"Medalja je bila dosegljiva, lahko odstopiš, lahko pa si nekje med petim in desetim mestom, kar pa ni to to, saj na olimpijskih igrah štejejo le medalje," je po kombinacijski tekmi povedala Maruša ...
166

Šport

Video: Gisinova dobila kombinacijo, Ferkovi se slalom ni posrečil
Švicarka Michelle Gisin je dobila olimpijsko alpsko kombinacijo. Druga je bila Američanka Mikaela Shiffrin, tretja rojakinja Gisinove Wendy Holdener.
146

Novice

Bombardiranje Vzhodne Gute se nadaljuje: "Rakete padajo kot dež"
Prebivalci Vzhodne Gute, na katero sirske provladne sile nadaljujejo silovito bombardiranje, pravijo, da "čakajo na vrsto za smrt".
145

Novice

"Pogrnili" na testu Nata. V vrstah SV-ja to vidijo kot "logično posledico podhranjenosti".
Slovenijo je razburilo poročanje medijev, da so bili slovenski vojaki neuspešni na testiranju Nata. V vrstah Slovenske vojske pa nad tem niso preveč presenečeni.
394

Novice

Pahor: Slovenija in Srbija imata različna stališča do Kosova
Kosovo je eno pomembnejših političnih vprašanj, pri katerem imata Slovenija in Srbija močno različna stališča, je v odzivu na burne reakcije srbskega političnega vrha dejal Borut Pahor.
125

Šport

Mateja Svet: Želijo si, naj pojasnim, a to težko dam. Ker tega ni več.
Zakaj si nehala, Mateja? Ali obstaja en jasen stavek?
119

Novice

Ko se cena štruce kruha meri v milijardah
V vodstvu Evropske centralne banke so se na novo premešale karte, nekateri pa zato že vidijo možnost, da bo politiko ECB-ja od oktobra 2019 določal Jens Weidmann, ki ima precej drugačne poglede kot ...
117

Novice

Cerar poziva: Naj sovražni govor obmolkne!
Miro Cerar je kolege iz političnih strank ali list, ki so že napovedale nastop na volitvah, pozval k omejevanju sovražnega govora v javnem prostoru, ki po njegovem mnenju vedno bolj ogroža ...
116

Novice

Preživeli dijaki pokola na Floridi zahtevajo strožji zakon o orožju
Preživeli dijaki srednje šole v Parklandu na Floridi, na kateri je izključeni dijak prejšnji teden ubil 17 ljudi, od oblasti zahtevajo strožji nadzor nad orožjem.
108
Izjava dneva
link
Stanislav Pejovnik
23. februar 2018 ob 14:13
Več novic ...
Kazalo