Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni

Novice

Stanislav Zore: Pri nas se premalo govori o življenju
Na praznik Marijinega vnebovzetja ali veliki šmaren so zaživela Marijina svetišča po vsej državi, najslovesneje je bilo na Brezjah, kjer se je v narodnem svetišču Marije Pomagaj zbralo več več kot ...
435

Novice

Tonin: Z mesta predsednika državnega zbora bom odstopil na dan, ko bo prisegla nova vlada
Predsednik DZ-ja in prvak NSi-ja Matej Tonin je sporočil, da bo z mesta predsednika državnega zbora odstopil na dan, ko bo prisegla nova vlada, njegova stranka pa na petkovem glasovanju ne podprla ...
312

Novice

Na jugu Švedske mladi ponoči zažgali okoli 100 avtomobilov
V drugem največjem švedskem mestu Göteborg in okoliških krajih so skupine mladih ponoči zažigale avtomobile in napadle policijo. Zažganih in uničenih ali poškodovanih je bilo okoli 100 vozil.
248

Novice

Šesterica strank bi petkov dnevni red rada razširila z glasovanjem o Toninovi razrešitvi
Predsednik državnega zbora Matej Tonin je na seji kolegija spremenil časovnico petkove izredne seje državnega zbora, ki jo bodo poslanke in poslanci začeli z volitvami predsednika vlade, poslanci ...
232

Novice

Je slikanje glasovnic na volitvah za mandatarja v nasprotju z zakonom?
Aktualni predsednik državnega zbora Matej Tonin je izrecno opozoril vodje poslanskih skupin, da morebitno podpisovanje, označevanje ali slikanje glasovnic pri volitvah predsednika vlade pomeni ...
226

Novice

Foto: V zrušenju viadukta v Genovi umrlo najmanj 35 ljudi
Na avtocesti v Genovi v Italiji se je zrušilo okoli sto metrov avtocestnega viadukta. Po podatkih reševalnih služb je umrlo najmanj 35 ljudi. Oblasti napovedujejo kaznovanje odgovornih.
189

Novice

Ameriški časopisi dvignili glas proti Trumpu: "Novinarji nismo sovražniki"
Na pobudo časopisa The Boston Globe je skoraj 350 ameriških časopisov na naslovnicah danes objavilo članke, s katerimi zagovarjajo svobodno novinarstvo in se zoperstavljajo "umazani vojni"
186

Novice

Madžarska vlada bo prenehala financirati poučevanje študij spola na univerzah
Vodja kabineta madžarskega premierja Viktorja Orbana je v torek dejal, da bo madžarska vlada prenehala financirati univerzitetno poučevanje študij spola.
175

Šport

Saul z imenitnim volejem v podaljšku Atleticu tlakoval pot do superpokala
Madridski derbi je bil na sporedu še pred začetkom španskega prvenstva, Atletico je v evropskem superpokalu v Talinu premagal Real s 4:2 po podaljšku.
153

Novice

Po tragediji pri Genovi obtožbe na račun družine Benetton
V italijanski politiki se je začelo iskanje odgovornih za tragedijo pri Genovi, največjega krivca vidijo v zasebni avtocestni družbi Autostrade per l'Italia, ki je v večinski lasti družine Benetton.
151

Novice

Obsežna preiskava razkrila, da so duhovniki v ZDA zlorabili najmanj tisoč otrok
Vrhovno sodišče v ameriški zvezni državi Pensilvanija je po letu in pol preiskave objavilo obsežno poročilo o spolnih zlorabah otrok, ki so jih zakrivili duhovniki Rimskokatoliške cerkve.
131

Novice

Nemčija v uradne dokumente uvaja tretji spol
Nemška vlada je sledila sodbi vrhovnega sodišča in sprejela zakon, po katerem bodo imeli nemški državljani na osebnih dokumentih možnost izbire ne le moškega in ženskega, ampak tudi tretjega spola.
129

Novice

Ameriški predsednik odpuščeno temnopolto sodelavko označil za "psa"
Ameriški predsednik Donald Trump je na Twitterju nekdanjo temnopolto uslužbenko Bele hiše Omaroso Manigault Newman, ki je javno objavila nekaj zvočnih posnetkov pogovorov v Beli hiši, označil za "psa"
117

Novice

Angela Merkel Turčiji: Zagotovite neodvisnost centralne banke
"Gospodarsko uspešna Turčija je v interesu Nemčije, vendar ne za ceno državnih intervencij," je diplomatsko krizo med ZDA in Turčijo in padanje turške lire komentirala nemška kanclerka Angela Merkel.
114

Novice

Mati Luke Dončića ovadila ponarejevalca svojega in sinovega podpisa
Konec julija je Mirjam Poterbin, mati slovenskega košarkarja Luke Dončića, na eni od ljubljanskih policijskih postaj podala ustno ovadbo zoper neznanega storilca, ki naj bi na pogodbi o zastopanju ...
98

Novice

Urad: Počitniški dom MNZ-ja bi za prebežnike uporabili le, če bi bile vse kapacitete zasedene
Vladni urad za oskrbo in integracijo migrantov je letos objavil tri javna naročila, ki se nanašajo na nekdanji kompleks ministrstva za notranje zadeve na Debelem rtiču.
95

Novice

ZDA bodo za obrambo v naslednjem letu namenile 717 milijard dolarjev
Ameriški predsednik Donald Trump je podpisal 717 milijard dolarjev vreden zakon o porabi za obrambo v proračunskem letu 2019, ki povečuje plače vojakom za 2,6 odstotka, kar je največja rast v ...
94

Novice

Okoljsko sprejemljiva sežigalnica ne prinaša dobička
"Odpadek mora biti drag, sicer se jih ne bomo nikoli rešili," meni ekolog in aktivist Uroš Macerl, ki v novih kapacitetah za sežiganje odpadkov v Sloveniji v nasprotju z ministrstvom za okolje in ...
81

Novice

Kadrovski razrez nove vlade. Bo SAB prevzela ministrstvo za infrastrukturo?
Generalni sekretarji strank petorčka so opravili prvi krog kadrovskih usklajevanj, na katerih so razdelili položaje predsednikov strank.
192

Novice

Boj za gospodarsko in ogibanje zdravstvenemu ministrstvu
Predsednica SAB-a Alenka Bratušek je potrdila, da naj bi po delitvi ministrstev v prvem krogu dogovarjanj prevzela ministrstvo za infrastrukturo, čeprav je prvotno želela koordinirati resorje ...
76
Izjava dneva
link
Peter Gabrijelčič
1
16. avgust 2018 ob 14:24 Zgodi se lahko vsepovsod. Stoodstotne varnosti ni. Sta pa danes kontrola betona in rentgenska kontrola jekla takšni, da je skoraj nemogoče, da bi se takšna katastrofa pripetila.
Več novic ...
Kazalo