Nemška organizacija Štiri tačke za medvedka organizira prevoz, nastanitev in nadzor v Romuniji. Foto: BoBo
Nemška organizacija Štiri tačke za medvedka organizira prevoz, nastanitev in nadzor v Romuniji. Foto: BoBo
Medvedek premeščen v "novi dom"

V zavetišču na Muti so za majhnega rjavega medveda, o katerem že mesec dni poročajo domači in tuji mediji, zdaj našli dolgoročno rešitev. Iz zatočišča so ga v posebej opremljenem kombiju nemške organizacije Štiri tačke odpeljali v Romunijo, kjer imajo program, ki mlade živali navaja samostojnega, od človeka neodvisnega življenja.

Bival bo lahko s preostalimi mladiči
"Na Nizozemskem, kjer smo najprej iskali možnosti premestitve, nimajo primernega prostora za mlade živali, Romunija pa ima odličen prostor. Tam bo lahko bival s preostalimi mladimi živali, se igral in bil deležen primerne oskrbe," je za MMC dejal veterinar Zlatko Golob, ki je začasno skrbel za mladička.

Po treh letih bo sprejeta odločitev, ali se Srečko lahko vrne v naravo ali pa ga bodo za stalno namestili v enem izmed zavetišč, ki jih nadzira nemška organizacija.

Rezultati DNK bodo prihodnji teden
Zadnje tedne je okoli medvedka potekala prava drama, saj se družina Logar, pri kateri je medvedek preživel nekaj časa, ni strinjala z odločitvijo inšpektorjev, da mora mali kosmatinec v zavetišče. Pred nekaj več kot tednom dni je nato Srečko iz zavetišča izginil, našli pa so ga na območju Kočevske Reke.

Rezultati DNK, ki bodo nedvomno potrdili, da je najden medvedek res Srečko, bodo sicer znani prihodnji teden, a veterinar Golob pravi, da so sami že prepričani, da imajo pravega. "Po obnašanju in velikosti medvedka smo prepričani, da je to Srečko," je zatrdil.

Medvedek premeščen v "novi dom"