Alenka Bratušek išče zaveznike. Foto: BoBo
Alenka Bratušek išče zaveznike. Foto: BoBo

Na sestanek na obrobju Ljubljane je Bratuškova povabila tudi Darjo Radić iz stranke Zares, ne pa predstavnikov SD-ja, DeSUS-a in Državljanske liste, poroča časopis Delo.

Vabljen je bil tudi Miro Cerar oziroma predstavniki njegove stranke v nastajanju, vendar se sestanka niso udeležili, saj za to, kot smo izvedeli, pred formalno ustanovitvijo stranke nimajo mandata.

Po dveurnem sestanku z Bratuškovo so bili udeleženci precej redkobesedni. Povedali so le, da so izmenjali stališča o možnostih sodelovanja, vendar niso sprejeli nobenih dokončnih odločitev, so pa sklenili, da se bodo pogovori, zlasti o skupnem strankarskem programu, nadaljevali, še piše časopis.

Solidarnost poudarja cilje vstajniškega gibanja
Iz stranke Solidarnost so po srečanju poslali obvestilo za javnost, v katerem so zapisali, da ostajajo samostojna stranka. Tako se ne pogovarjajo o združevanju, pač pa le o morebitnem predvolilnem oziroma povolilnem povezovanju. Pripravljeni so se pogovarjati "z vsemi, ki so jim blizu cilji vstajniškega gibanja in temeljni koncept družbene solidarnosti".

"Nimamo v mislih zbliževanj brez trdnih in jasnih stališč in ne bomo se povezovali s tistimi, ki zagovarjajo neoliberalne politike stiskanja prebivalstva. Prav tako ne s tistimi, ki imajo težave z opredelitvijo do korupcije in klientelizma,"
so še zapisali.

ZL in Pirati Bratuškovo zavrnili
Bratuškova je na sestanek povabila tudi Združeno levico in Piratsko stranko Slovenije, a sta obe stranki povabilo zavrnili, češ da nimajo skupnih točk. Piratska stranka je menda pripravljena sodelovati pri posameznih projektih, oblikovanje kakršnih koli političnih zavezništev pa je ne zanima.

Volitve 13. julija vedno bolj verjetne
Povezovanja in preigravanja na levici
Volitve 13. julija vedno bolj verjetne
Povezovanja in preigravanja na levici