Z nastopom na CNN-u je Bratuškova požela negodovanje zaradi pomanjkljivega znanja angleškega jezika. Foto: MMC RTV SLO
Z nastopom na CNN-u je Bratuškova požela negodovanje zaradi pomanjkljivega znanja angleškega jezika. Foto: MMC RTV SLO
Ambiciozne želje Bratuškove sprle še lastno stranko

Leta 2013 je Alenka Bratušek kot predsednica vlade nastopila na ameriški televiziji CNN in si z izreko v tujem jeziku nakopala veliko negodovanja. Številni so menili, da je njeno znanje angleškega jezika pomanjkljivo. Zdaj je, kot poroča časopis Delo, poslance iz svoje stranke pozvala, naj se odrečejo svojemu delu sredstev za izobraževanje in ga namenijo za njen jezikovni tečaj angleščine.

Kot prihodnja evropska komisarka namreč zdaj obiskuje jezikovne tečaje in prav poslanci Zavezništva Alenke Bratušek naj bi Bratuškovi zagotovili plačilo zanje. Poslanci državnega zbora lahko namreč za različna izobraževanja na leto porabijo 800 evrov. Vsi štirje predstavniki ZaAB-a bi lahko glede na razpoložljiva sredstva zanjo nabrali 1.200 evrov.

V Zavezništvu Alenke Bratušek izjav niso želeli dajati, v pisnem sporočilu pa so zapisali, da lahko letos poslanska skupina za izobraževanje poslank in poslancev porabi 1.332 evrov in da so ta sredstva v celoti neporabljena.

Prav zato je Bratuškova predlagala, da bi denar porabili za njeno izobraževanje. Denar naj bi se namreč med poslanci razdelil na podlagi dogovora, še sporočajo iz stranke.
Na koncu je plačala sama
Ob tem pa dodajo, da je Alenka Bratušek izobraževanje že v celoti poravnala z lastnim denarjem, verjetno tudi zaradi nesoglasij med poslanci njenega zavezništva. To smo želeli preveriti pri vodji poslanske skupine Janiju Möderndorferju, a se na naše klice ni odzival. Po pisanju časnika Delo pa je predlogu Bratuškove odločno nasprotoval poslanec Peter Vilfan. Tudi on za komentar danes ni bil dosegljiv.
Obenem še vedno ni znano, ali je Bratuškova nazadnje prevzela pošto, ki ji jo je poslala Komisija za preprečevanje korupcije.

Ambiciozne želje Bratuškove sprle še lastno stranko