V intervenciji je sodelovalo približno 13.000 gasilcev, ki se jim ni zgodilo nič hujšega. Zato so bili zaslužni tudi člani ekip nujne medicinske pomoči, so sporočili z ministrstva.

Na ministrstvu za zdravje so danes pripravili sprejem v znak zahvale članom ekip nujne medicinske pomoči, ki so se odzvali na poziv dispečerske službe zdravstva ter varovali gasilce in druge v boju s požarom na Krasu.

Minister se je zdravstvenim zavodom, ki so sodelovali v intervenciji, in dispečerski službi zdravstva zahvalil za požrtvovalnost, pogum in profesionalnost. Ob tem je poudaril pomen dobrega načrtovanja ukrepov ob naravnih nesrečah, ki mora po ministrovih besedah še naprej ostati ena od prioritet dela strokovnih služb ministrstva.

Po navedbah ministrstva so v intervenciji sodelovali Zdravstveni dom (ZD) Nova Gorica, ZD Sežana, ZD Ajdovščina, ZD Postojna, ZD Ilirska Bistrica, ZD Tolmin in ZD Izola.

V 17 julijskih dneh je pri gašenju požarov na goriškem in komenskem Krasu pomagalo približno 13.000 poklicnih in predvsem prostovoljnih gasilcev. To je bil največji požar v naravi v samostojni Sloveniji do zdaj. Prizadete so bile tri občine. Največ, 82 odstotkov vseh pogorelih gozdov, je v občini Miren - Kostanjevica, deset odstotkov pogorišča sega v občino Renče - Vogrsko, osem odstotkov pa v občino Komen.