Foto:
Foto:

V enem letu se ni zgodilo nič, čeprav "zdrava pamet, tuji in domači strokovnjaki, razsodišče zbornice, kriminalisti in tožilstvo ..., vsi priznavajo, da Boru nihče ni nudil pomoči, ko jo je potreboval", so zapisali Nekrepovi.

Nekrepovi so se pred letom s pismom obrnili na generalnega in strokovnega direktorja UKC-ja, Gregorja Pivca in Antona Crnjaca, a niso prejeli odgovora. Prejeli so skupno pismo, v katerem ni opravičila, ampak le nekaj vljudnih besed.

Človek brez drobca človeškega takta
Pivcu Borovi starši sporočajo, da Bor ni "primer Nekrep", ampak je bil "čudovit mlad človek, ki je moral umreti, ker on tako vodi bolnišnico, ker njegovi zdravniki tako zdravijo". Pivčeva trditev, zapisana v časniku Večer, da se je družini opravičil, je neresnica. Ob njegovi izjavi, da je v smrti Bora nekaj političnega, poudarjajo, da tega ne bi izrekel nihče, "ki ima drobec človeškega takta, kaj šele človek s tako odgovornostjo".

Otroško blage kazni za hudo dejanje?
Nekrepovi so še zapisali, da so "nekaj otroškega" zaznali tudi v delu zdravniške zbornice, kajti "vedno so krivi drugi". Kazni, ki jih prisojajo svojim, so blage, otroške." Vendar pa so na zbornici poskrbeli za kakovstna mnenja in "kljub nerazumljivi milini izrečenih ukrepov jasno zapisali, da gre za napake in da zgodbe zdravnikov o njihovem "zdravljenju" ne spremenijo tega dejstva".

Kot je znano, je 12-letni Bor Nekrep marca lani umrl zaradi previsoke ravni amoniaka v krvi, potem ko ni prejel ustrezne zdravniške pomoči.

A. K. K.