Foto: BoBo
Foto: BoBo

Vlada je 21. septembra odločila, da se 138 občinam povrnejo upravičeni intervencijski stroški v skupnem znesku 94.952.955,50 evra. Upravi za zaščito in reševanje (URSZR) je zagotovila sredstva in naložila, da na podlagi podanih zahtevkov prizadetih občin izplača stroške upravičenih intervencijskih stroškov občinam, ki jih te izkažejo z verodostojnimi listinami. Vlada je za ta namen zagotovila več sredstev, kot so jih občine priglasile. Zato bodo vse občine sredstva iz tega naslova na svoj račun dobile najpozneje do 29. decembra letos.

Vlada je na današnji dopisni seji odločila, da uprava konča postopke izplačevanja upravičenih intervencijskih stroškov občinam za potrjene zahtevke, ki jih je uprava dobila do vključno 21. decembra letos. Neporabljena finančna sredstva bo uprava vrnila v državni proračun.

Po izvedeni kontroli prejetih 155 enkratnih oziroma delnih zbirnih zahtevkov upravičenih intervencijskih stroškov in predloženih dokaznih listinah prizadetih občin je po pregledu zahtevkov odločila, da bo do 20. decembra izplačala intervencijske stroške občinam v znesku 74.677.311,66 evra oziroma jih bo do 29. decembra letos v skupnem znesku 78.183.418,97 evra, so še sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.