V stranki so tokrat resno zagrozili. Sekretar Ljubo Jasnič natančnejših informacij o poteku pogovorov nima. Foto: BoBo
V stranki so tokrat resno zagrozili. Sekretar Ljubo Jasnič natančnejših informacij o poteku pogovorov nima. Foto: BoBo
Erjavec zaenkrat še molči

Informacij o tem, kako trenutno potekajo pogovori o imenovanju Trobec Bučanove, Jasnič nima, a izvršni odbor stranke je odločil, da je od njenega imenovanja odvisno, ali bo stranka še v koaliciji.

"Vse, kar vem, preberem v časopisu, zato ne vem, kaj se kuha v ozadju," je še dejal Jasnič. Razmišljanja o tem, da bi se službo vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko ukinilo, so po njegovih besedah zgolj igra, da se ne sprejme njihove kandidatke, "razen če gre res za racionalizacijo. Ampak v tem primeru bi se moralo ukiniti še katero drugo ministrstvo," je dejal.

Ob tem je spomnil, da stranki glede na volilni izid pripada določeno število ministrstev.

Kot navaja Delo, naj bi premier razmišljal o ukinitvi omenjenega ministrstva, pri čemer bi pristojnosti prenesli na dva druga resorja, in sicer na službo vlade za razvoj in evropske zadeve ter na ministrstvo za javno upravo.

V torek pri Pahorju koalicijski vrh, v ponedeljek sestanek s kandidatko?
Več bodo lahko povedali po torkovem sestanku koalicije. Na vprašanje, ali bi bili v DeSUS-u pripravljeni sprejeti kakšno drugo ponudbo, pa Jasnič odgovarja, da je vse odvisno od tega, "kaj bo ponujeno, če sploh bo kaj".

Pahor razmišlja o ukinitvi ministrstva?
Predsednik vlade Borut Pahor se bo z DeSUS-ovo kandidatko srečal v ponedeljek, so sporočili iz njegovega kabineta. Pahor se je o prihodnjih nalogah službe vlade za lokalno samoupravo in regionalni razvoj že pogovarjal z nekdanjima ministroma, Zlato Ploštajner in Henrikom Gjerkešem. Želel se je prepričati, ali je nujno, da v vladi ohrani položaj ministra brez listnice za to področje, ali pa naj te pristojnosti razdeli med druga ministrstva. Pahor bo tudi v prihodnje razmišljal o takšnem načinu zmanjševanja števila članov vlade, so zapisali v njegovem kabinetu. Do potrditve novega ministra delo še opravlja Henrik Gjerkeš.

Erjavec zaenkrat še molči