DeSUS Pogačniku ne bo obrnil hrbta. Foto: MMC RTV SLO
DeSUS Pogačniku ne bo obrnil hrbta. Foto: MMC RTV SLO

To odločitev so v stranki sprejeli po sestanku z ministrom, na katerem jim je ta predstavil pravne postopke v primeru vrnitve treh bulmastifov lastniku Sašu Baričeviču.

"Pogačnik ravnal skladno z zakonom"
Erjavec pravi, da jim je Pogačnik odgovoril na vsa vprašanja in da jim je podrobno predstavil kronologijo dogodkov. "Na podlagi tega smo zaključili, da ne ugotavljamo ne politične ne osebne odgovornosti ministra. Ravnal je v skladu z zakoni, pravni postopki so tekli v skladu s predpisi," je opisal stališče DeSUS-a.


Dodal je, da podpora Pogačniku ne pomeni, da je afera Baričevič s tem končana: "Preiskovalni organi morajo ugotoviti, kaj se je dejansko zgodilo, in ugotoviti morebitno kazensko odgovornost. Na podlagi tega se lahko ugotovi tudi politična odgovornost posameznih akterjev, ki se pojavljajo v tej zgodbi."

"S tem afera ni končana"
Pri tem prvi mož DeSUS-a ni mogel mimo odgovornosti lastnika psov, ki je po njegovem z živalmi ravnal neustrezno, saj zadnje informacije kažejo na določene hude nepravilnosti, "celo škandalozne ugotovitve".

Kot je znano, sta interpelacijo zoper ministra za kmetijstvo vložila SDS in SLS, ki mu očitata nepravilnosti v postopku vrnitve bulmastifov lastniku. Vlada je v četrtek Pogačnikov odgovor na interpelacijo že podprla, hkrati pa je sklenila, da mora ta svoj odgovor pred posredovanjem v parlament dopolniti s pojasnili, ki jih je podal na seji vlade.