Maher odhaja z dvignjeno glavo in grenkim priokusom, je pred dnevi oznanil na tiskovni konferenci. Foto: BoBo
Maher odhaja z dvignjeno glavo in grenkim priokusom, je pred dnevi oznanil na tiskovni konferenci. Foto: BoBo

V medijih so se kot potencialni kandidati omenjali Ivan Novak, Fidel Krupić in Urban Jan.

Novak je direktor slovenske podružnice Rail Cargo Austria, Krupić je predsednik odbora Državljanske liste za infrastrukturo, Jan pa vodja družbe Genera.

Premierka Alenka Bratušek bo gostovala v petkovem Studiu ob 17-ih na 1. programu našega radia. Z njo se bo pogovarjal Drago Balažič.

Nekdanji minister Igor Maher je odstopil, ker je presodil, da zaradi dvomov glede nepremičnine na njegovem zemljišču v Seči ne bi mogel voditi resorja.
V ponedeljkovi odstopni izjavi je izrazil prepričanje, da je vseskozi ravnal zakonito, vendar primera glede objekta ne želi reševati kot nosilec javne funkcije in s tem vprašanjem ne želi obremenjevati dela vlade.
Dvomi o Maherjevi nepremični so se pojavili po objavi podatkov, da je Maher lastnik črne gradnje na zemljišču v Seči. Maher je novinarjem pojasnjeval, da je objekt že bil na parceli, da so ga že prejšnji lastniki želeli legalizirati in da sam ni storil nič nezakonitega.

Nato so mediji objavili fotografije, ki kažejo, da se je na delu zemljišča pojavil objekt v času, ko je bil Maher že lastnik. Maher je dejal, da so se njegova prvotna pojasnila nanašala na objekt na drugem delu parcele, ki je stal že ob nakupu, fotografije pa se nanašajo na del parcele, na katerem je dejansko obnovil vkopano vinsko klet in zraven postavil še leseno lopo. Kot je dejal, ta objekt ni sporen, saj gre za enostaven objekt, za katerega ni potrebno gradbeno dovoljenje.