Objavo sklepa je Janša na Twitterju danes pospremil s komentarjem, da
Objavo sklepa je Janša na Twitterju danes pospremil s komentarjem, da "režim le stežka in z veliko zamudo vrača državljanom". Foto: BoBo

Aprila letos pa je bila obsodba na ustavnem sodišču razveljavljena in vrnjena prvostopenjskemu sodišču v ponovno odločanje, zagovorniki obsojene trojice pa so že takrat napovedali, da bodo zahtevali tudi vračilo plačane kazni, tj. 37.000 evrov, in povrnitev drugih stroškov.

Objavo sklepa je Janša na Twitterju danes pospremil s komentarjem, da "režim le stežka in z veliko zamudo vrača državljanom".

Poleg zapornih tudi denarne kazni
Sodišče je 5. junija 2013 odločilo, da so Janša, ki je bil v času nakupa finskih patrij premier, upokojeni brigadir Tone Krkovič in prokurist Rotisa Ivan Črnkovič krivi kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa patrij.

Janšo je obsodilo na dve leti zapora, Krkoviča in Črnkoviča pa na 22 mesecev. Vsi trije so dobili tudi po 37.000 evrov stranske denarne kazni. Sodbe je nato potrdilo višje sodišče, vrhovno pa je zavrnilo zahteve za varstvo zakonitosti. Vsi so zato za nekaj časa pristali v zaporu na Dobu, ustavni sodniki pa so aprila letos sodbo razveljavili.