Karl Erjavec pričakuje, da stranka podpre predsednika in njegov program. Foto: BoBo
Karl Erjavec pričakuje, da stranka podpre predsednika in njegov program. Foto: BoBo

Karl Erjavec je z odstopom zagrozil kmalu po imenovanju Mete Vesel Valentinčič sredi marca. Prepričan je, da bi bilo prav, da stranka podpre svojega predsednika in s tem program, ki so ga podprli na kongresu.

V DeSUS-u so zadeve konsolidirane, tudi podpora stranki raste po vseh javnomnenjskih anketah, je dejal Erjavec, ki se mu zdi "nekako nesprejemljivo", da nekdo kandidira za vse funkcije.

Izpostavil je namreč, da je bila Meta Vesel Valentinčič njegova protikandidatka na volilnem kongresu stranke in da "tam njen program ni dobil podpore". Dodal je, da je "zelo nenavadno in nedemokratično, da če ne uspeš tukaj, potem kandidiraš na drugo funkcijo".

Erjavec zato pričakuje, da Meto Vesel Valentičič razrešijo in na mesto predsednika sveta stranke imenujejo nekoga drugega.

Erjavec je po imenovanju Mete Vesel Valentinčič napovedal odstop iz stranke, če je na mestu predsednice sveta stranke ne bodo zamenjali. Odhod so takrat napovedali tudi poslanci DeSUS-a. Izvršni svet je nato sprejel sklep, po katerem svetu stranke predlaga, da to storijo, o čemer bo svet odločal v sredo. Erjavec je začasno tudi "zamrznil" svoj položaj v stranki. Začasno pa je vodenje prevzel Tomaž Gantar.