V DeSUS-u se pojavlja več imen, ki bi lahko Erjavca zamenjala na mestu ministra za okolje in prostor. Foto: MMC RTV SLO
V DeSUS-u se pojavlja več imen, ki bi lahko Erjavca zamenjala na mestu ministra za okolje in prostor. Foto: MMC RTV SLO

"Kandidata znotraj stranke bomo skoraj gotovo imeli do konca tedna, upam pa, da je to resor, ki je naš in naš tudi ostane," je ob tem še poudaril Joško Godec. Pet DeSUS-ovih poslancev se po njegovih besedah zavzema za to, da bi Karla Erjavca na ministrskem stolčku zamenjal Matjaž Zanoškar, kadrovski nabor pa naj bi bil močan tudi pri predlogih stranke. "Najprej naj se o tem pogovori kadrovska komisija, potem izvršilni odbor stranke, prvak stranke potem to ime posreduje premierju," je svoje videnje postopka predstavil vodja DeSUS-ovih poslancev.

Dogajanje okoli ministra za okolje in predsednika DeSUS-a Karla Erjavca je burno:
- "Skrivnostni" vrh koalicije minil v znamenju odsotnosti Erjavca
- SLS: Erjavčeva napoved ovadbe Podobnika nekorektna


Godec: Čakamo na Boruta Pahorja
Dodal je, da zdaj čakajo predlog premierja Boruta Pahorja za razrešitev zdajšnjega ministra za okolje in predsednika njihove stranke Karla Erjavca. "Čakamo, ali bo podan predlog za razrešitev na podlagi Računskega sodišča ali na podlagi kakšne druge zahteve. Naj se to obelodani. Do zdaj ministru nobena obtožba še ni bila dokazana," je pojasnil.

Ob tem velja spomniti, da lahko ustavno sodišče, če bi predsednik vlade predlog za Erjavčevo razrešitev vezal zgolj na poziv omenjenega sodišča, po besedah pravnika Mira Cerarja začasno zadrži izvajanje zakona o Računskem sodišču, s tem pa tudi postopek razrešitve ministra.

Godec: "DeSUS ne uporablja nizkih udarcev"
Poslanska skupina DeSUS-a po Godčevih besedah ostaja v koaliciji: "Nismo najšibkejši člen, smo štirje enakopravni partnerji v koaliciji in se lahko na podlagi koalicijskega sporazuma polnopravno pogovarjamo," je zatrdil, obenem pa izrazil prepričanje, da so trenutno na udaru predvsem medsebojni odnosi v koaliciji. "Z naše strani ni bilo še nobene pripombe ali nizkega udarca," je sklenil.