Gregor Golobič, Katarina Kresal in Borut Pahor po sestanku niso dajali izjav. Foto: MMC RTV SLO/Marjetka Nared
Gregor Golobič, Katarina Kresal in Borut Pahor po sestanku niso dajali izjav. Foto: MMC RTV SLO/Marjetka Nared
Vrh koalicije brez Erjavca

Kolegija sta se torej udeležila le predsednika Zaresa in LDS-a Gregor Golobič in Katarina Kresal, ki pa tako kot Pahor po koncu srečanja nista stopila pred novinarje. Še pred kolegijem je prvi mož Zaresa poudaril le, da ni potrebno, da gre zakon o Računskem sodišču na ustavno sodišče.


Pahor in Erjavec menda še nista uskladila stališč
Kot smo že poročali, pa naj bi se okolijski minister in ministrski predsednik v ponedeljek pogovarjala prav o možnosti ustavne presoje zakona o Računskem sodišču, a ne prvi ne drugi o tem sestanku za zdaj ne dajeta izjav. Po neuradnih informacijah naj bi sicer razpravljala še o Erjavčevem nasledniku, a naj se glede prihodnjega ravnanja ne bi uskladila.

DeSUS z Erjavcem na čelu namreč vztraja, da imena kandidata za okolijskega ministra premierju ne bo posredoval, dokler o zakonu o Računskem sodišču ne bo odločalo ustavno sodišče. Zato se postavlja vprašanje, ali bo Pahor, kot je napovedal, državnemu zboru lahko predlagal razrešitev Erjavca še ta teden, poroča Radio Slovenija.

Erjavec s prstom kaže na Zares
Erjavec med drugim že ves čas zatrjuje, da je cilj vseh afer, v katerih se je znašel, to so obtožba za nevestno delo v zadevi Patria, domnevno nezakonita prodaja državnega deleža Energetike Projekta in nazadnje poziv Računskega sodišča Pahorju, naj ga razreši, njegova dokončna odstranitev, češ da je "moteči faktor". Pri tem je posebej namignil na koalicijsko stranko Zares.

Vrh koalicije brez Erjavca