Zaradi nepredvidenega izpada dohodkov bo vodstvo zaprosilo za premostitveno posojilo. Foto: Bobo
Zaradi nepredvidenega izpada dohodkov bo vodstvo zaprosilo za premostitveno posojilo. Foto: Bobo

RTV Slovenija bo na temelju začetka veljavnosti zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2011 in 2012 februarja opravila poračun za januar. Zavezanci za plačilo RTV-prispevka bodo plačali prispevek za obdobje od 22. januarja 2011, ko je začel veljati zakon o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2011 in 2012, do 31. januarja.

Zavezanci za plačilo RTV-prispevka, ki so do zdaj plačevali po 12 evrov mesečno, bodo februarja dobili položnico 3,87 EUR. To je včeraj potrdil na svoji izredni seji tudi nadzorni svet RTV Slovenija. Marko Filli, generalni direktor RTV Slovenija, ob tem poudarja: "Tovrstni poračun RTV-prispevka in posledično nižji prihodek od RTV-prispevka zaradi manjkajočih dvajsetih dni letošnjega januarja pomeni za javni zavod izpad prihodkov na ravni 4,9 milijona evrov. Za zagotavljanje likvidnosti bomo v javnem zavodu najeli premostitveno posojilo, ki bo zagotovilo tekoče poslovanje zavoda."

Vodstvo RTV Slovenija bo tudi preučilo vse pravne možnosti, ki bi javnemu zavodu omogočile, da dobi povrnjen izpad 4,9 milijona evrov prihodka od RTV-prispevka.