Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Na Finančni upravi izpostavljajo, da ima tovrstno plačevanje davčnih obveznosti za uporabnike več prednosti: plačilo je na primer izvedeno takoj, uporaba aplikacije je preprosta - za plačilo obveznosti ni treba izpolnjevati plačilnega naloga - in uporabniku prijazna, saj lahko posameznik z enim plačilom lahko plača več različnih obveznosti, ki se sicer plačujejo na različne račune.

In kako lahko uporabnik plača davčno obveznost prek Flika? "Na vpogledu eKarticaO določite obveznosti, ki jih želite plačati in izberite možnost 'Pripravi plačilna navodila za označene'. Plačilna navodila se lahko pripravijo tudi iz menija 'Prejeti dokumenti', kar pomeni, da se lahko plačilo izvede tudi takoj ob vročitvi odločbe," pojasnjujejo na Finančni upravi.

"Uporabnikom mobilne aplikacije eDavki je ta storitev na voljo tudi v "Koledarju" in obvestilu, ki ga zavezanec prejme kot opomnik tri dni pred iztekom roka za plačilo svoje obveznosti. Na pregledu pripravljenih plačilnih navodil izberite možnost "ePlačilo" in nato način plačila Flik. Vnesite svojo telefonsko številko ali elektronski naslov in potrdite plačilo," še sklenejo na Fursu.

Postopek plačevanja davkov s Flikom so predstavili tudi v videoposnetku.