Od letos legalizirana počitniška hiša Alenke Bratušek. Foto: TV Slovenija/Posnetek zaslona
Od letos legalizirana počitniška hiša Alenke Bratušek. Foto: TV Slovenija/Posnetek zaslona

Ko je bila Alenka Bratušek premierka, je prav zaradi gradnje na črno rekordno hitro, po le nekaj dneh mandata, odstopil minister v njeni vladi Igor Maher. "Pričakujem, da bo ravnanje, ki ga je pri tem izkazal minister Maher, tvorno vplivalo na ukrepanja v podobnih primerih, ki zahtevajo odločno držo," je takrat dejala Bratušek.

Do pred kratkim pa je bila tudi Alenka Bratušek lastnica črne gradnje. V bistvu je bila lastnica stavbe v bližini Kranja tudi v času, ko je izrekla besede, ki so pospremile neslavni Maherjev odstop. V telefonskem klicu potrdi, da je stavbo legalizirala "letos".

Dodan del besedila; 5. 7. 2023

A lokalni novinar Miran Šubic ob tem trdi, da do prve objave "ni poravnala ne računa komunali ne plačala komunalnega prispevka, ki ga je dolžna".

Ker naj bi bil med drugim sporen priključek za vodo, je ekipa TV Slovenija odprla jašek: "Števca ni."

Tudi če je od letos vse v najlepšem redu s počitniško hišico Bratuškove, velja še enkrat spomniti: Igor Maher je zaradi črne gradnje moral odstopiti in Bratuškova je njegov odstop izpostavila kot ideal. Sama kljub zavedanju, da je lastnica črne gradnje, ni premogla odločne drže, ki jo je po njenih besedah izkazal Igor Maher.

Ministrica je bila več let lastnica črne gradnje