Koprski župan Boris Popovič dvomi, da bo Klokočovniku uspelo sestaviti delujočo koalicijo. Foto: RTV SLO
Koprski župan Boris Popovič dvomi, da bo Klokočovniku uspelo sestaviti delujočo koalicijo. Foto: RTV SLO

Izolski mestni svet se je kljub drugačnim pričakovanjem brez zapletov sestal na konstitutivni seji.

Izolski mestni svet
se je po nedavnih nadomestnih volitvah sestal na konstitutivni seji. Kljub pričakovanjem, da se bo seja zavlekla in da bo stranka koprskega župana Borisa Popoviča znova poskrbela za presenečenje, se je zgodilo ravno nasprotno. Svetniki so se v slabi uri seznanili s poročilom volilne komisije, potrdili mandate in se dogovorili, da bo naslednja seja občinskega sveta septembra, ko bo dokončno sestavljen tudi letošnji proračun.

Koprski župan Boris Popovič je izide predčasnih volitev v izolski občini prej označil kot izgubo za Izolčane. Zavrnil je oceno, da sta največja poraženca volitev njegova stranka Slovenija je naša (SJN) in on osebno. Spomnil je, da je SJN prvič nastopil na lokalnih volitvah, zato zmage ni bilo pričakovati.

Popovič se nima za poraženca
Popovič je poudaril, da je bila stranka kljub temu najuspešnejša novinka na volitvah in druga med strankami, ki bodo nastopile na prihajajočih državnozborskih volitvah. Po njegovem je največji poraženec volitev v izolski mestni svet LDS, za njim pa SD, ki je po njegovih besedah Izolo vodil "od zmeraj, do prejšnjih lokalnih volitev, neprekinjeno, se pravi več kot 60 let".

Največ so po njegovem izgubile Izolčanke in Izolčani, saj se "v teh dveh letih ne bo premaknilo nič", je dejal Popovič. Opozoril je, da je stranka župana Tomislava Klokočovnika Izola je naša (IJN) dobila sedem mestnih svetnikov, zato bo težko sestavila koalicijo, ki bo lahko nemoteno delala.

Klokočovnik grozil direktorjem podjetij?
Popovič je še dejal, da so izolski župan in podžupana Darko Grad in Bojan Zadel med predvolilno kampanjo "grozili organizatorju Eurofesta, grozili so direktorju Belvederja - Klokočovnik osebno, direktorju Delfina Somonoviču" in več izolskim gostincem.

Popovič: SJN v parlament
Koprski župan, ki bo na državnozborskih volitvah nastopil s stranko Slovenija je naša, napoveduje, da bo stranka prestopila štiriodstotni parlamentarni prag.