Izolskih volitev se je udeležilo 50,5 odstotka volivcev. Foto: MMC RTV SLO
Izolskih volitev se je udeležilo 50,5 odstotka volivcev. Foto: MMC RTV SLO
Izola: Zmaga Klokočovnikovi stranki

Stranka Tomislava Kloločovnika Izola je naša bo tako zasedla sedem od 23 sedežev v občinskem svetu, sledijo Socialni demokrati s petimi, Mef in lista Izolani so prejeli dva občinska sedeža, prav tako Slovenija je naša, DeSUS, Zares, Oljka, SDS in Izola zbudi se pa po en sedež. Komisija je preštela tudi že 19 glasovnic, prispelih po pošti, a te niso spremenile rezultatov.

Predstavnika italijanske narodne skupnosti bosta spet Silvano Sau in Lilia Peterzol.

Klokočovnik meni, da bo v novi sestavi lažje
Izolski župan Tomislav Klokočovnik, ki je pričakoval, da bo stranka Izola je naša prejela manj kot 27 odstotkov glasov, je prepričan, da bo imel v prihodnje manj težav z uresničevanjem svojih načrtov. Kot je znano, so občinski svet razpustili, ker ga je zapustilo 12 opozicijskih svetnikov. Odstopili so, ker, kot so dejali, v zvezi z občinskim proračunom ni bil storjen nikakršen korak.

Predsednik občinskega odbora Socialnih demokratov Aleksej Skok je s skoraj 20-odstotno podporo zadovoljen. Ob tem je poudaril izboljšanje izida stranke na podeželju in možnost dogovorov z drugimi strankami. V prejšnjem sklicu občinskega sveta je stranka nasprotovala županovim predlogom, poroča Radio Slovenija.

Lista Mef in Izolani je, nasprotno, podprla veliko Klokočovnikovih projektov, njen nosilec Slavko Samotorčan pa meni, da je lista več kot osem odstotkov glasov dobila zaradi iskanja soglasja.

Končni izidi volitev bodo znani sredi dneva, udeležilo pa se jih je 6.587 oziroma 50,5 odstotka volivcev.

Izola: Zmaga Klokočovnikovi stranki