MOL se bo prijavil na razpis za pridobitev sredstev ministrstva za šolstvo in šport, je napovedal ljubljanski župan Zoran Janković. Foto: MMC RTV SLO
MOL se bo prijavil na razpis za pridobitev sredstev ministrstva za šolstvo in šport, je napovedal ljubljanski župan Zoran Janković. Foto: MMC RTV SLO

Za podaljšanje roka izgradnje je zaprosil Grep, na MOL-u pa so so prošnji ugodili, ker Grep ni imel zagotovljenih vseh zemljišč (zadnja so bila predana šele prejšnji teden), ker so nastala dodatna dela, ki so spremenila finančno konstrukcijo, in ker je bila zima huda, je dejal ljubljanski župan Zoran Janković.

Župan je omenil tudi napoved, da naj bi banke Grepu še ta teden odobrile potrebna posojila, kar po njegovem mnenju pomeni, da bi to podjetje lahko okrepilo ekipo delavcev in gradnjo končalo v roku.

MOL bo skušal priti do sredstev ministrstva za šolstvo
Janković je tudi napovedal, da se bo Mestna občina Ljubljana prijavila na razpis ministrstva za šolstvo in šport za sofinanciranje športne infrastrukture. Razpis so proučili in ker bodo po napovedih pogojem zadostili, župana veseli, da bo Ljubljana od države "končno kaj dobila".

Po razpisnih pogojih (višina razpisanih sredstev znaša 9,4 milijona evrov) mora naložba presegati vrednost petih milijonov evrov, a ne sme biti dražja od 45 milijonov. Projekt mora biti končan do konca leta, a ne pred izdajo sklepa ministrstva o sofinanciranju. Rok za prijavo je 23. julij, vloge pa bodo odpirali 26. julija.

Iz proračunske rezerve MOL-u nič
Kot je znano, je MOL za sofinanciranje enkrat že zaprosil državo, a je finančno ministrstvo predlog ministrstva za šolstvo, da se za stadion nameni 20 milijonov evrov iz proračunske rezerve, zavrnilo.