Janša pravi, da je Kacin več kot dve leti svojega mandata na čelu obrambnega ministrstva porabil za obupne poskuse, da bi Janši podtaknil kakršno koli nezakonito ravnanje. Foto: MMC RTV SLO
Janša pravi, da je Kacin več kot dve leti svojega mandata na čelu obrambnega ministrstva porabil za obupne poskuse, da bi Janši podtaknil kakršno koli nezakonito ravnanje. Foto: MMC RTV SLO

"Če bi vsaj polovica izjav držala, bi bil minister Kacin po uradni dolžnosti dolžan sprožiti vrsto sodnih postopkov proti meni," dodaja Janša in pravi, da bolj ko mineva čas, bolj je bujna Kacinova domišljija.


V zvezi s svojim poročilom o orožju Janša pojasnjuje: "Poročilo o orožju je bilo izdelano na zahtevo in za tedanjega predsednika vlade dr. Janeza Drnovška in ne za Kacina. On je kot predsednik vlade tudi odločal, kaj bo z njim počel in ali ga bo poslal v obravnavo na sejo vlade, ali ne. Oznaka zaupno je bila potrebna zaradi takrat še veljavnega mednarodnega embarga na promet z orožjem. Danes teh razlogov ni več. Po moji odstranitvi z mesta ministra za obrambo leta 1994 je funkcijo z vso vnemo zasedel človek, ki sem ga leta 1990 osebno predlagal za svojega namestnika."

V zvezi s Kacinom Janša nadalje navaja: "Več kot dve leti svojega mandata je porabil za obupne poskuse, da bi svojemu predhodniku podtaknil kakršno koli nezakonito ravnanje. Pregledali so več kot 5.000 pogodb, ki sem jih podpisal v času ministrovanja in preverili vsako mojo potezo. Pa nič. Vse, kar so obremenilnega spravili skupaj v nekakšnih varnostnih poročilih, je zadoščalo le za občasno ponavljajoče se medijske linče, pravnih postopkov pa niso sprožili, ker bi le-ti lahko naredili konec špekulacijam."

Svoj pisni odziv za MMC, ki ga je naslovil Bujna domišljija trgovca z izraelskim orožjem, je Janša končal z naslednjimi besedami: "Kolikor je ministru Kacinu ob tej raboti še ostalo časa, ga je porabil za nakupe zastarelega orožja v Izraelu, ki je potem na poligonu delalo invalide iz slovenskih vojakov in med njimi tudi sejalo smrt, za zapravljanje denarja z obnovami predpotopnih tankov T-55 ter za prestavljanje rustikalne ograje izpred bivše ljubljanske vojašnice pred svojo hišo. Vse to skupaj je bil razlog, da ga je njegov lastni predsednik gledal v vladi samo dve leti. Sem prvi, ki je za to, da se vsem resnično spornim in tudi "domnevno spornim" zadevam v Sloveniji pride do dna, kot pravi poslanec Kacin."