Nekdanji rektor vztraja, da univerza ni nikoli dovolila izplačevanja dodatka za stalno pripravljenost. Foto: BoBo
Nekdanji rektor vztraja, da univerza ni nikoli dovolila izplačevanja dodatka za stalno pripravljenost. Foto: BoBo

Kot navaja današnje Delo, to dokazuje, da bi moral Pejovnik vedeti za dodatke. Dokument iz leta 2011, ki ga je v pismu rektoratu priložil nekdanji dekan fakultete za matematiko in fiziko Anton Ramšak, med drugim navaja, da dekanu in prodekanom v skladu s kolektivno pogodbo pripada dodatek za stalno pripravljenost.

Kot je izpostavil časnik, sta tako Pejovnik kot sedanji rektor Ivan Svetlik več čas trdila, da univerza nikoli ni dovolila izplačevanja dodatka za stalno pripravljenost, a Pejovnikov podpis pod dokumentom ju postavlja na laž.

Pejovnik je sicer za časnik zatrdil, da dokumenta ni osebno podpisal in da ni poznal njegove vsebine, ampak je dokument podpisan zgolj s faksimilom njegovega podpisa. Po Pejovnikovih navedbah so dokument pripravile strokovne službe rektorata.

"S to izjavo pa dopisu ne odrekam pravne veljavnosti. Izjavljam le, da ga nisem osebno podpisal in da nisem poznal njegove vsebine. Kot je zapisano v gradivu, so tekst usklajevale strokovne službe rektorata ter fakultete za matematiko in fiziko in verjamem, da je sistemizacijski list skladen z zakonskimi predpisi," je še dejal Pejovnik.

Dokument je pred dnevi na rektorat posredoval nekdanji dekan fakultete za matematiko in fiziko Anton Ramšak v pismu, v katerem je bil kritičen do sedanje drže univerze do tedanjega ravnanja fakultet, poroča Delo.

Iz kabineta rektorja Univerze v Ljubljani so na MMC poslali pojasnilo, da je nekdanji dekan Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani prof. dr. Anton Ramšak dokument predložil na poziv rektorja prof. dr. Ivana Svetlika, ki je na januarski seji Senata Univerze v Ljubljani dekane pozval, naj predložijo morebitne dokumente, povezane z dodatki za stalno pripravljenost, ki so bili podpisani na rektoratu.