Jerajeva je prepričana, da je Jure Janković z molkom ščitil svojega očeta. Foto: MMC RTV SLO
Jerajeva je prepričana, da je Jure Janković z molkom ščitil svojega očeta. Foto: MMC RTV SLO

Preiskovalna komisija preiskuje, ali je družina Janković zaradi zlorabe javnih pooblastil župana Zorana Jankovića prišla do 21 milijonov evrov višjega premoženja.

"Večino poslov vodi župan"
Predsednica komisije Alenka Jeraj je za MMC povedala, da je Jure Janković z molkom na zaslišanju pred parlamentarno komisijo ščitil predvsem svojega očeta.

Jerajeva meni, da večino poslov še vedno vodi Zoran Janković, ki od svojih sinov še vedno ni prejel kupnine za podjetje Electa holding in je tako ekonomski lastnik po njenem mnenju še vedno on, čeprav sta kot lastnika Electe navedena njegova sinova.

Preiskujemo politično odgovornost župana
"Politično odgovornost bomo ugotovili, saj smo z vsakim zaslišanjem bližje temu, če pa je posledica naše preiskave kriminalistična preiskava ali kazenska ovadba in obsodba, to pomeni, da delamo dobro in da smiselnost takih komisij ni vprašljiva," je Jerajeva komentirala tudi izjavo Vita Rožeja (Zares), da so take komisije prez pomena.

Kmalu poročilo komisije
Komisija bo zaslišala še nekaj prič, pri katerih upajo, da bodo prišli do ogovorov, nato pa bodo na podlagi zbranega gradiva pripravili vmesno poročilo. V drugi fazi sledi preiskava glede nepravilnosti pri Celovških dvorih in še nekaterih drugih povezanih primerih.