Matjaž Zanoškar je priznal, da ga ministrska funkcija ne mika preveč. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Zanoškar je priznal, da ga ministrska funkcija ne mika preveč. Foto: MMC RTV SLO
Kdo Pahorju dela sive lase?

O sklicu izvršnega odbora stranke se bodo dogovorili na sestanku v torek, izvršni odbor, kjer bodo odločali o predlogu kadrovske komisije DeSUS-a glede kandidata za ministra za okolje in prostor, pa naj bi se sestal v sredo.

Zanoškar je pred kratkim, tudi za MMC, povedal, da si ministrskega stolčka ravno ne želi, zdaj pa ponavlja: "Sam temu nisem bil nikoli naklonjen." Poslanec stranke upokojencev in župan Slovenj Gradca je sicer dejal, da tudi mnenje koalicijskih strank o njegovem potencialnem ministrovanju ni tako pozitivno, kot bi pričakoval.

Gre le za pridobivanje časa?
Cveta Zalokar Oražem
je že pretekli teden izrazila prepričanje, da želi DeSUS z morebitno kandidaturo Zanoškarja za ministra zgolj pridobiti čas. Kot je poudarila, si želi, da bi resor prevzel strokovno usposobljen kandidat, ki bi bil kos izzivom trajnostnega razvoja, okolijske in prostorske problematike. Sama meni, da je Zanoškar dober poslanec in župan, a pri tem delu mu ne bi bilo lahko.

Če je Zanoškar kandidat DeSUS-a samo zato, da bo Erjavec dobil službo v parlamentu in poslansko imuniteto, to ni dobra rešitev za Slovenijo, je prepričana Zalokar Oražmova..

Kadrovska komisija stranke DeSUS, ki izbira kandidata za naslednika okolijskega ministra Karla Erjavca, je že v petek izbrala enega izmed obravnavanih kandidatov, a ne želi povedati, kdo je ta izbranec. Njegovo ime bo znano šele po tem, ko bo premier Borut Pahor državnemu zboru predlagal Erjavčevo razrešitev. Komisija je sicer potrdila le, da je kandidat član poslanske skupine DeSUS.

Godec bo do odločitve molčal
O predlogu kadrovske komisije bo zdaj, kot je za MMC pojasnil vodja poslanske skupine Joško Godec, odločal izvršilni odbor stranke. "Do takrat pa jaz ne bom dajal izjav o kandidatih," je na naše vprašanje, kako komentira Zanoškarjevo pomanjkanje interesa za prevzem ministrskega stolčka, dejal Godec. Pojasnil nam je še, da še vedno ne ve, kdaj se bo odbor stranke sešel.

Zanoškar je sicer dejal, da se bo v sredo sešel strateški svet stranke in da se bo seje udeležil, čeprav sam ni član tega organa.

Kdo Pahorju dela sive lase?