"Kljub temu da so spremembe potrebne, menim, da si Slovenci zaslužimo boljše in ljudem bolj prijazne reforme, ki v ospredje postavljajo pravice ljudi in zdravorazumske rešitve," je prepričana nova članica SDS-a. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Katja Šoba je nekdanja predsednica Študentske organizacije Slovenije, ki je ŠOS vodila med pogajanji z vlado o spremembah študentskega dela in med protesti, ki so se maja lani sprevrgli v razbijanje parlamenta.

Šoba je za MMC povedala, da če ne bi verjela, da bo "prihodnost lahko boljša z novimi idejami in energijo, se zagotovo ne bi odločila za vstop v politiko. Verjamem, da bo prihodnost boljša na vseh področjih."

Zakaj odločitev za vstop v stranko SDS?
"Vsak dan delam z najbolj ranljivimi skupinami naše družbe in poslušam zgodbe, kako ljudje zaradi grabežljivosti in lakomnosti posameznikov izgubljajo službe in se le stežka prebijajo iz meseca v mesec. To so zgodbe, ki ti sežejo do srca in te prepričajo, da je potrebna sprememba na boljše, nato imaš samo dve možnosti, ali konstantno kriviš sistem ali začneš aktivno participirati pri spremembah na boljše. Jaz sem se odločila za slednje," je pojasnila.

Šoba še zatrjuje, da ima določena teoretična in praktična znanja, ki jih bo lahko uporabila pri svojem delovanju. "Kje pa se vidim, pa je še prezgodaj govoriti, zaenkrat pri vsebinskih vprašanjih, prihodnost pa bo najverjetneje prinesla odgovor na marsikatero danes postavljeno vprašanje," je dodala.

Šoba: Alterantiva obstaja
Nova članica stranke SDS meni, da "vlada splošno nezadovoljstvo in nezaupanje v slovenske politike in pa občutek, da je vodstvo države v neki drugi, nerealni dimenziji Slovenije". Zato dodaja, da je "to treba spremeniti, ker alternativa obstaja".

Glede študentske politike pa je Šoba kratka: "Študentska politika je, bo in mora biti, je pa res, da sem jaz svoje delovanje usmerila v popolnoma drugo področje in jo spremljam le še kot nevtralna stranska opazovalka, brez tega, da si jemljem ekskluzivo po sodbah."

"Verjamem, da si zaslužimo več"
"Menim, da smo v krizi vrednot, da se načrtno uvaja razdvajanje, da ljudje živijo čedalje slabše in da se uvaja boj med generacijami. Verjamem, da si zaslužimo več, da si zaslužimo možnost, da naredimo pozitivne premike k boljši državi in družbi boljših vrednot, morale ter sprave," je sicer Šoba povedala v intervjuju, ki je bil objavljen na spletni strani SDS-a.