Peter Kauzer je osredotočen na olimpijske igre prihodnje leto.  Foto: Nina Jelenc
Peter Kauzer je osredotočen na olimpijske igre prihodnje leto. Foto: Nina Jelenc

Med kajakašicami je zmagala Urša Kragelj, med kanuisti Jure Lenarčič, med kanuistkami pa Eva Alina Hočevar. Tekma je bila sestavljena iz dveh voženj, štel pa je boljši rezultat.

Tekme so se razveselili vsi, še najbolj pa je bila po njej zadovoljna Kragljeva, za katero je to prvo tekmovanje po enajstih mesecih, saj je večino lanske sezone morala izpustiti zaradi poškodbe rame.

"Imela sem precejšen premor. Za mano je težka rehabilitacija, tako da je bila ta tekma res prijeten začetek v to sezono, seveda pa zdaj še ne vemo, ali mednarodne tekme sploh bodo ali ne. Vsekakor je dobro iti iz cone udobja treninga malo na tekmo, da se preizkusiš. Dejstvo je, da ni nihče izmed nas v odlični formi. Bila je bolj improvizacijska tekma, sem pa vesela, da nisem pokazala zelo slabih voženj. Je pa daleč od tega, kar bi si želela na nekem mednarodnem tekmovanju," je dejala Kragljeva, ki je v konkurenci kajakašic zmagala z naskokom slabih treh sekund pred svetovno prvakinjo Evo Terčelj. Ajda Novak je bila tretja.

Med kajakaši je bil najboljši Peter Kauzer, ki je poleg kolajne za zmago v kategoriji prejel še poseben pokal za najhitrejšega tekmovalca tekme. Sicer je s progo še malenkost hitreje kot Hrastničan opravil tekmovalec domačega kluba Žan Jakše, a sta ga zmago stali dve kazenski sekundi, tako da je bil na koncu tretji. Za Kauzerjem je 67 stotink sekunde zaostal Martin Srabotnik in bil drugi. Tadva sta bila edina med kajakaši, ki sta obe vožnji opravila brez kazenskih sekund.

"Tekme so se začele, čeprav je bilo vse skupaj organizirano zelo na hitro, tako da se na tekmo niti nisem posebej pripravljal. Situacija je čudna, ampak kaj moremo. Virus je ohromil ves svet, upam, da se bodo stvari počasi začele umirjati, čeprav bolj slabo kaže. Dobro je biti v tekmovalnem ritmu oziroma ga začeti. Upam, da bodo izpeljali vsaj nekaj tekem, v nasprotnem primeru je moj fokus še vedno prihodnje leto in olimpijske igre v Tokiu," je povedal Kauzer.

V konkurenci kanuistk je bila tokrat najboljša Eva Alina Hočevar, ki je Aljo Kozorog prehitela za tri sekunde in 11 stotink, na tretje mesto pa je priveslala Katja Bengeri, sicer Hrvatica, ki pa je nastopila v barvah Kanu kluba Simon. Za Evo Alino je bil naporen dan, saj je nastopila tako v kajaku kot kanuju.

Zadnji so se na progo podali še kanuisti. V zelo močni konkurenci je zmagal Jure Lenarčič pred Benjaminom Savškom in Luko Božičem. Lenarčič je obe vožnji odpeljal brez kazenskih sekund, kar mu je tudi prineslo minimalno prednost 22 stotink pred klubskim kolegom Savškom.

"Nad zmago sem bil nekoliko presenečen, če sem iskren. Ni se mi zdela tako odlična vožnja, da bi bil res suveren in da bi rekel – to je za zmago. Z vožnjama sem kar zadovoljen, je pa bilo še nekaj napak," je izrazil presenečenje zmagovalec kanuistične preizkušnje.

Mojstri krotenja brzic so se v Tacnu razveselili prve tekme v sezoni