Beta različica v sliki. Foto: MMC RTV SLO
Beta različica v sliki. Foto: MMC RTV SLO
MMC
Iste vsebine v dozdajšnji obleki. Foto: MMC RTV SLO

Beta različica prihajajočega prenovljenega MMC portala je na voljo na tem naslovu:

https://beta.rtvslo.si

Vaše pripombe, kritike in predloge sprejemamo na naslednjem e-poštnem naslovu: mmc@rtvslo.si

Za vaš čas in uvid se zahvaljujemo.

Stran bo rasla v prihodnjih mesecih
Ker gre za delovno stran, številne načrtovane funkcionalnosti še niso vključene - denimo komentarji, v končni pa seveda bodo. Podobno velja za koristne informacije, športne izide, statistiko ... V prihodnjih mesecih bo cenjeno bralstvo MMC-ja spremljalo, kako na naslovu beta.rtvslo.si raste nova spletna stran Radiotelevizije Slovenija z vsemi dodanimi možnostmi in odzivi na vaše predloge.
Obstoječa stran rtvslo.si bo delovala vzporedno. Ko bo ugasnila, bo mesto prepustila prenovljeni. Pri tem stare vsebine ne bodo izgubljene ali arhivirane, temveč v novi preobleki še vedno dostopne. Praksa je tu različna od denimo BBC-ja, ki je po prenovah stare članke včasih pustil na zapuščeni platformi (primer), ali Guardiana, ki je dalj časa vzporedno ponujal dve različici.


Na novi.rtvslo.si so v novi preobleki predstavljene vsebine, ki jih ustvarja Uredništvo za nove medije: novice, intervjuji, zgodbe, kolumne, recenzije in aktualne videonovice.

Dostopne tuje nadaljevanke, dokumentarci ...
Na spletnem mestu rtvslo.si je po novem na voljo tudi več videovsebin. Registrirani uporabniki bodo lahko dostopali tudi do tujih dokumentarnih oddaj, filmov, nadaljevank, risank in drugih vsebin. Vsebine tuje produkcije bodo praviloma dostopne sedem dni od vsakega predvajanja na Televiziji Slovenija.

Hkrati se uvaja spremenjen način brezplačnega dostopa do videovsebin domače produkcije, saj bo tudi za te vsebine, starejše od tedna dni, potrebna brezplačna registracija oz. prijava. Ta sprememba je prvi korak v smeri širjenja geografske dostopnosti ponudbe videovsebin, saj bodo registrirani uporabniki v prihodnosti lahko dostopali do nekaterih vsebin, sicer geoblokiranih, tudi v tujini. Za ogled videovsebin domače produkcije, ki so v arhivu manj kot sedem dni po predvajanju na Televiziji Slovenija, registracija oziroma prijava ne bo potrebna.

Vabljeni, da obiščete tudi druge vsebine in storitve, ki jih v MMC-ju pripravljamo za vas:
- RTV 4D,
- otroški portal,

- portal za starejše,
- portal za zamejce,
- MMC v angleščini,

- mobilne aplikacije,
- podkaste,

- hibridno televizijo in

- teletekst (z vami že več kot 30 let).

Lahko pa nas spremljate tudi na Facebooku, Twitterju in Instagramu.

MMC vam že 17 let poskuša ponuditi kar najboljši splet vsebin. Za vas smo vedno na voljo v uredništvu in na posameznih oddelkih, še posebej toplo pa se zahvaljujemo za vaše pripombe na mmc@rtvslo.si.

Galerija: razvoj rtvslo.si skozi čas

1998 Foto: MMC RTV SLO
1999 Foto: MMC RTV SLO
1999 Foto: MMC RTV SLO
2003 Foto: MMC RTV SLO
2005 Foto: MMC RTV SLO
2007 Foto: MMC RTV SLO
2009 Foto: MMC RTV SLO
2013 Foto: MMC RTV SLO