Komisija DZ-ja, ki preiskuje gradbene posle bo in jo vodi Alenka Jeraj (SDS), bo nadaljevala zaslišanjs. Foto: MMC RTV SLO/Marko Weilguny
Komisija DZ-ja, ki preiskuje gradbene posle bo in jo vodi Alenka Jeraj (SDS), bo nadaljevala zaslišanjs. Foto: MMC RTV SLO/Marko Weilguny

Zaradi nesklepčnosti članov je predsednica komisije Alenka Jeraj uvodoma dejala le, da sejo prestavlja na 10. marec. Ker sta bili obe načrtovani seji preiskovalne komisije zaradi nesklepčnosti prekinjeni, je Jerajeva kasneje pojasnila, da so prejeli nekaj opravičil, vendar ne od vseh članov. Obžaluje, da je Nevenka Jelovčan prišla zastonj - Jelovčanova se je do sedaj iz zdravniških razlogov dvakrat opravičila, seja je bila enkrat zaradi nesklepčnosti prestavljena - vendar je zatrdila, da pride na naslednjo sejo. Jerajeva je bila kritična do organizacije v državnem zboru, saj se "seje sklicujejo od danes na jutri", kar onemogoča normalno delo.

Na marčevski seji bodo poleg Nevenke Jelovčan zaslišani še Peter Seliškar, Damijan Janković (Electa), Bruno Filipič iz družbe Branton in Andrej Potočnik iz družbe Hypo leasing. Vsi omenjeni naj bi bili povezani s spornimi zemljišči v Ljubljani.

Jelovčanova pojasnila potek prodaje zemljišč
Jelovčanova naj bi v pismu pojasnila, da naj bi zemljišče na Smodinovcu, ki je bilo v lasti družine Seliškar, v imenu Jureta Jankovića, sina župana Zorana Jankovića, kupil Klemen Šešok preko svojega podjetja. Po predlogu prostorskega načrta naj bi to zemljišče postalo zazidljivo, a je bila sprememba pred sprejetjem iz načrta umaknjena.

Komisija zaslišala župana, Šešoka in Seliškarja, sodišče pa Jureta Jankovića
V zvezi s tem so že zaslišali župana Jankovića, ki je med drugim zanikal, da so člani družine Šešok, ki so sicer tudi v nadzornem odboru podjetja KLM, kjer je Janković 62-odstotni lastnik, dobili notranje informacije v zvezi s spremembo namembnosti zemljišča. Janković je dogovarjanje zanikal. Komisija je med drugim zaslišala tudi Šešoka in Aleša Seliškarja, sina prodajalca zemljišča, ki sta tudi zanikala dogovarjanje.

Sin ljubljanskega župana Jure Janković na vprašanja komisije ni želel odgovarjati in je bil sredi januarja zaslišan na sodišču.

Prodajalec zemljišča se je spet opravičil
Danes naj bi zaslišali tudi nekdanjega lastnika zemljišča Petra Seliškarja, očeta Aleša Seliškarja, a zaradi ponovnega opravičila priče je zaslišanje prestavljeno na 10. marec. Predsednica komisije Alenka Jeraj iz SDS-a je v obvestilu o prestavitvi seje zapisala še, da bo na podlagi želje priče na začetku seje predlagala, da se med zaslišanjem izključi javnost, saj se priča v navzočnosti javnosti noče izpovedati. O izključitvi javnosti preiskovalna komisija odloči z večino opredeljenih glasov navzočih članov.