Foto: Twitter Levica
Foto: Twitter Levica

Kot so zapisali, v predvolilni ogenj pošiljajo 86 kandidatov, ki bodo stranko zastopali v vseh 88 okrajih po državi. "Tretje volitve v svoji osemletni zgodovini v stranki pričakujemo močnejši kot kadar koli prej," so dejali v Levici in dodali, da so njihovi poudarki socialna država, pravični zeleni prehod in demokratizacija družbe.

Med širši javnosti bolj znanimi kandidati so v sporočilu za javnosti izpostavili nekaj imen. Na njihovi kandidatni listi sta profesorica, kolumnistka in aktivistka Svetlana Slapšak ter profesorica in zagovornica pravic žensk Metka Mencin Čeplak, iz znanstvene sfere prihajajo še Dušan Krnel, Milan Mrđenović, Marko Sraka in Sašo Slaček.

Med kandidati so tudi mirovnik Drago Bolčina, sodobni umetnik in aktivist Ištvan Išt Huzjan, nekdanji predsednik združenja ravnateljev Milan Rejc, stripar Ivan Mitrevski, šahovski velemojster Marko Tratar, Vlado Šega, predsednik Združenja svetov delavcev Slovenije, glasbeniki Matic Komel, Aleš Suša, Eva Koprivšek Petkovšek in Peter Dirnbek.

Na listi Levice bodo kandidirali tudi okoljski filozof Luka Omladič, humanitarec Milan Jakopovič, aktivistki za pravice LGBT-skupnosti Tatjana Greif in Neža Oder ter borec za pravice manjšin Simon Maljevec, ki je tudi generalni sekretar stranke. Na listi so tudi dosedanji poslanci Miha Kordiš, Matej T. Vatovec, Nataša Sukič, Boštjan Koražija, Primož Siter in Luka Mesec.