Andreja Rihter opozarja, da je Celje zelo
Andreja Rihter opozarja, da je Celje zelo "staro" mesto, saj na 100 mladih pride 135 starostnikov. Foto:

53-letna magistra zgodovinskih znanosti, ki je tudi poslanka SD-ja, je prepričana, da je celjska občina glede na zadolženost v zelo težki finančni situaciji, zato so zanjo obljube o novih naložbah ali gradnjah absolutno odveč. Po njeni oceni je treba v Celju v zelo kratkem času poskrbeti za področje predšolske vzgoje, saj v obstoječih vrtcih ni dovolj prostora za vse otroke.

Prepričana je, da je treba celjsko občino stabilizirati in vzpostaviti tesno sodelovanje z gospodarstvom, ker to pomeni odpiranje novih delovnih mest. To, da je Celje zelo "staro" mesto, saj na 100 mladih pride 135 starostnikov, kaže na odtok mladih iz tega mesta, še opozarja.

V ospredje svoje županske kandidature Rihterjeva postavlja še ekološke teme, predvsem pa poplavno varnost. Kot je dejala, je naloga države, da uredi poplavno varnost v Celju. Prav tako je treba urediti degradirana območja, Rihterjeva pa se zavzema še za ureditev brezplačnega lokalnega potniškega prometa in za socialno stabilnost tistih prebivalcev Celja, ki živijo na robu revščine.