Rezultati volitev po mnenju Novakove dokazujejo, da stranka dela dobro in da se je podpora obrnila navzgor. Foto: MMC RTV SLO
Rezultati volitev po mnenju Novakove dokazujejo, da stranka dela dobro in da se je podpora obrnila navzgor. Foto: MMC RTV SLO

Dejala je, da so dosegli skoraj enak rezultat kot pred štirimi leti, ko so bili vladna stranka, po številu volivcev pa so celo napredovali, kar jim je kot stranki uspelo edinim. Od petih županov, izivoljenih v prvem krogu, sta dva na volitvah nastopila s podporo volivcev, a ju je podprla tudi stranka. Od devetih kandidatov, ki se bodo pomerili v drugem krogu, pa jih je prvo mesto zasedlo sedem. V stranki tako pričakujejo, da se bo število izvoljenih županov še povečalo.

Nova Slovenija ima izvoljenih tudi okoli 200 svetnikov, svoje predstavnike pa bodo imeli prav v vseh mestnih občinah. V občinah, kjer imajo večinski volilni sistem, je NSi število svetnikov nekoliko povečal, v občinah s proporcionalnim sistemom pa nekoliko zmanjšal. "V občinah, kjer smo imeli svojega županskega kandidata, smo v večini primerov rezultat stranke tudi izboljšali."

"Trend podpore stranki se obrača navzgor"
V stranki so zadovoljni tudi z izidi volitev v Ljubljani, ohranili so dve svetniški mesti, županska kandidatka Mojca Kucler Dolinar pa je zasedla tretje mesto. Ob tem je izrazila hvaležnost kandidatki, da je našla pogum, se dobro držala in predstavila dober program, čeprav je proti uveljavljenemu kandidatu vedno težko kandidirati.

Rezultati volitev po mnenju Novakove dokazujejo, da stranka dela dobro in da se je podpora obrnila navzgor. Dodala je, da uspeh na evropskih in lokalnih volitvah pomeni vrnitev v DZ, kar pa je tudi glavni cilj stranke.