Špacapan je funkcijo novogoriškega župana že opravljal med letoma 1994 in 2002. Zadnjih osem let je moral premoč priznati Mirku Brulcu. Foto: MMC  RTV SLO
Špacapan je funkcijo novogoriškega župana že opravljal med letoma 1994 in 2002. Zadnjih osem let je moral premoč priznati Mirku Brulcu. Foto: MMC RTV SLO

Ker ga pri tej odločitvi podpira stranka Zares, je Špacapan, sicer pomemben član in dozdajšnji predsednik pokrajinskega odbora LDS-a za severno Primorsko, v petek iz stranke izstopil.

Črtomir Špacapan, ki je med letoma 1994 in 2002 že vodil mestno občino Nova Gorica, kasneje pa je bil tudi slovenski generalni konzul v Trstu. Leta 2000 se je neuspešno skušal prebiti tudi v državni zbor. Trenutno opravlja funkcijo direktorja Regijske razvojne agencije za severno Primorsko. Za župana Nove Gorice je do zdaj kandidiral že štirikrat, zadnjih osem let je bil od njega uspešnejši Mirko Brulc.

Kandidature za župana, h kateri ga je po Špacapanovih besedah nagovoril nekdanji direktor Hita Branko Tomažič, stranka Zares še ni potrdila, a naj bi se to zgodilo kmalu.
Gregor Veličkov za župana tudi s svojo svetniško listo
Za župana mestne občine Nova Gorica bo kandidiral tudi neodvisni kandidat Gregor Veličkov. Veličkov, po poklicu odvetnik, je povedal, da se je za kandidaturo odločil na hitro, saj med predstavljenimi kandidati ne vidi nikogar, ki bi lahko uspešno vodil občino prihodnja štiri leta. Kot pravi, ima dovolj podpisov, da bo lahko v sredo vložil kandidaturo tako liste za mestni svet kot za župana. Kljub temu, da ima že več podpisov, kot jih potrebuje, in je zato podpisovanje že ustavil, pa podpisi podpore še vedno prihajajo.

"Želim si nadaljevati tisto, kar je bilo v občini že doslej dobro - to so projekti na področju sociale in šolstva," je povedal Veličkov. Več podpore in razvoja pa želi na področju malega gospodarstva in prostorskega planiranja v mestni občini. Kot je še povedal, je na svojo listo uvrstil predvsem kredibilne in nestrankarske kandidate, ki želijo delati v dobro novogoriškega območja.