Bogdan Biščak in Uroš Gruden sta predstavila kandidature članov stranke Zares na lokalnih volitvah. Foto: MMC RTV SLO
Bogdan Biščak in Uroš Gruden sta predstavila kandidature članov stranke Zares na lokalnih volitvah. Foto: MMC RTV SLO

je pojasnil strankin vodja delovne skupine za lokalne volitve Uroš Gruden.

Sekretar stranke Bogdan Biščak je pojasnil, da za stranko ni pomembno, v kateri mestni občini bo župan izvoljen, menijo pa, da imajo precejšnje možnosti v treh mestnih občinah. Kandidati Zaresa se bodo za mesta županov potegovali v desetih občinah, le v Kranju ne. "Glede Kranja: Verjetno bomo v drugem krogu ponudili podporu enemu kandidatu, a to še ni dokončno," je pojasnil Biščak.

Biščak in Gruden sta še pojasnila, da so to za stranko Zares prve lokalne volitve, zato so priprave izkoristili predvsem za "gradnjo strankine mreže". Sicer pa so v stranki pred volitvami precej optimistični, saj "bodo edina stranka, ki se bo lahko odrezala samo bolje kot na prejšnjih volitvah, ko jih še ni bilo".

Člani stranke Zares se bodo za mesta županov potegovali v 40 občinah, še v 28 pa bo Zares podprl katerega od kandidatov - tako bo tudi v Ormožu, kjer je danes svojo kandidaturo predstavil Vili Trofenik, ki je neodvisni kandidat (podporo mu je izreklo 230 prebivalcev občine), na volitvah pa ga poleg Zaresa podpira še DeSUS.