Jelušičeva je opozorila na obligacijska razmerja v pogodbi z Rotisom, ki so jih dolžni spoštovati. Foto: MMC RTV SLO
Jelušičeva je opozorila na obligacijska razmerja v pogodbi z Rotisom, ki so jih dolžni spoštovati. Foto: MMC RTV SLO
Prekinitev pogodbe s Patrio?

Tako je na seji državnozborskega odbora za obrambo zatrdil državni sekretar na ministrstvu Uroš Krek, ministrica Ljubica Jelušič pa je ob tem dejala, da vsebina obtožnih predlogov ministrstvu ni znana. Glede morebitne prekinitve pogodbe s finskim podjetjem pa je povedala, da so v pogodbi z Rotisom zapisana določena obligacijska razmerja, ki jih morajo spoštovati.

Poslanec Dušan Kumer, SD, je v zvezi s tem dejal, da bi za vpogled v obtožne predloge lahko zaprosila tudi parlamentarna preiskovalna komisija, katere odreditev so v začetku meseca zahtevali poslanci SDS-a in SNS-a. Jelušičeva je v odgovor izrazila upanje, da bodo dokumenti na voljo tudi Morsu.

O umiku iz Afganistana spet čez eno leto
Poleg Kumerja, ki je zastavil vprašanje o morebitni prekinitvi pogodbe s Patrio, je na seji omenjenega odobora Robert Hrovat, SDS, ministrico povprašal po skorajšnjem umiku slovenske vojske iz Afganistana. Jelušičeva je v zvezi s tem povedala, da si je Slovenska vojska postavila določene časovne roke. Kot je napovedala, bodo čez leto dni analizirali, kaj so dosegli s prihodnjima dvema rotacijama, in šele nato vnovič razmislili o umiku iz operacije Isaf.

Prekinitev pogodbe s Patrio?