Beno Meglič je do srede vodil Policijsko postajo Maribor I. Foto: PU Maribor
Beno Meglič je do srede vodil Policijsko postajo Maribor I. Foto: PU Maribor

Vodenje mariborskih kriminalistov je prevzel dosedanji komandir Policijske postaje Maribor I Beno Meglič. Posle mu je predal začasni vodja Andrej Kolbl, ki je mesto vodje kriminalistov zasedel po odhodu Roberta Munde. Po aferi zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bil Munda namreč premeščen na mesto višjega kriminalističnega inšpektorja.

Primopredajo poslov sta Meglič in Kolbl opravila ob navzočnosti direktorja mariborske policijske uprave Aleksandra Thalerja in direktorja uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi Boštjana Lindava. Kolbl se je po predaji poslov vrnil na mesto pomočnika vodje kriminalistov.

S PU-ja Maribor so še sporočili, da bo do imenovanja novega komandirja Policijsko postajo Maribor I začasno vodil Peter Majcenovič. Julija je mariborska policijska uprava, mesec dni po razrešitvi Danijela Lorbka, dobila tudi novega direktorja Aleksandra Thalerja, ki je dotlej vodil sektor uniformirane policije.

Boštjan Lindav, Beno Meglič, Aleksander Thaler. Foto: PU Maribor
Boštjan Lindav, Beno Meglič, Aleksander Thaler. Foto: PU Maribor

Nekdanjega vodjo so februarja ustavili prometni policisti

Februarja so prvega kriminalista Mundo policisti oglobili zaradi vožnje pod vplivom alkohola, kar je pozneje potrdil tudi sam. Na mariborski policijski upravi so sicer trdili, da zamenjava ni neposredno povezana z dogodkom, pač pa, da je bila premestitev potrebna zaradi delovnih potreb in izboljšanja organizacije dela ter učinkovitosti in operativnosti policijske uprave.

Generalna direktorica policije Tatjana Bobnar je takoj po razkritju afere opravila razgovor s tedanjim direktorjem Lorbkom in napovedala, da bodo na upravi v kratkem izvedli "potrebne organizacijske in kadrovske spremembe za zagotovitev ustreznih pogojev za učinkovito delo na mariborski upravi".

Lorbka so s 1. junijem, prav tako s pojasnilom, da gre za organizacijske potrebe in zagotavljanje večje učinkovitosti dela, premestili v vodstvo Generalne policijske uprave, kjer opravlja naloge z različnih področij dela policije, med drugim tudi migracij.