Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Gre za nov rekordni zaseg mamil, ki so ga izvedle malteških oblasti, potem ko so lani decembra zasegle pošiljko 612 kilogramov mamil na poti iz Ekvadorja in Kolumbije v Libijo, poročajo malteški mediji.

Carina je v izjavi sporočila, da je bil zaseg rezultat daljše operacije. Zabojnik so izbrali za pregled po podrobni oceni grožnje, ko je ta prešel mednarodno pristanišče. Zaradi nekaterih napak pri osnovnem pregledu so cariniki odprli tovor s 1080 škatlami banan. Fizično so nato pregledali vsako od teh škatel. V večini so bile sicer res banane, v 37 pa so odkrili skupno 740 zavitkov bele snovi. Testi so pozneje potrdili, da gre za zelo čist kokain.

O najdbi so obvestili malteško enoto policije, pristojno za mamila, in dežurno sodnico, ki vodi preiskavo.

Sorodna novica Rastoder po odkritju kokaina v bananah: "Smo tarča kriminalne združbe"

Rastoder: Zaplenjen kokain ni bil v Derbyjevih zabojnikih z bananami

Direktor podjetja Rastoder, ki je najbolj znano po blagovni znamki banan Derby, Izet Rastoder je zatrdil, da na Malti zaseženi kokain, ki naj bi bil na poti v Slovenijo, niso odkrili v njihovih zabojnikih. Kot je pojasnil, je tudi s fotografij zasežene droge, objavljenih v nekaterih medijih, razvidno, da gre za zabojnik drugega uvoznika.

Kilogram kokaina so v škatlah družbe Derby v začetku lanskega leta našli makedonski policisti. Pošiljka je prišla iz Južne Amerike in naj bi bila skozi balkanske države namenjena v Italijo. V družbi Rastoder so takrat poudarili, da so bili tarča kriminalne združbe.

Med bananami kokain